Moralkärring!



Moralkärringen i mig är klarvaken en valborgsdag som denna, jag förfäras över alla föräldrar som släpar med sina små ut i stadsparken och har picknick där folk spyr, kissar och super precis intill, över skit fulla männikor i sommarkläder fasten att det regnar ute, över skrikiga fjortisar som försöker lokalisera sina ännu fullare flockmedlemmar. Ja, det kanske står 22 i passet men idag känner jag mig mer som 62 och glad är jag över att jag slipper tillhöra den skara om just nu står kalasfull och fryser medan polisen häller ut den så slitsamt införskaffade spriten, som ikväll komme raggla hem om hem nu hittas och imorgon vakna med en explosin till huvudvärk och illamående som får kräksjukan att blekna! Nej tack, som man säger, been threre done that tillräckligt i mina dar! 



Ska ni supa ikväll,  ta då hand om er!

PUSS & KRAM!


Kärlek



Fredagsmorgon var underbar! P var ledig & jag hade föreläsningar sent på eftermiddagen vilket innebar sovmorgon och mysfrukost! Vi bukar äta färskfrukt tillfukost, igår blev jorgubbar & apelsin halvor, det känns vardagslyxigt & sätter guldkant på vardagsmornarna!



Jag fick rosor av P! Jag har turen att dela livet med en romantiker, vem uppskattar inte det?



Gårkvällen bjöd på bio, vi såg Ritualen, eller P såg och jag tittade mellan fingrarna. Jag ser på skräckfilm med skräckblandad förtjusning! Jag vill men är igentligen för feg!





Kärlek vid ån!


Fake it.





Det blev 2 linnen & en cardigan idag! Jag är sugen på att köpa några sommarklänningar till semester veckan i Frankrike, jag ska finula på det ett tag tills att jag hittar någon fin! Jag testade att prova bikinitoppar, OMÖJLIGT. För litet fram eller för stor runt om. Jag ger upp! Det får bli toppless som gäller i sommar om jag inte lyckas hitta något som passar. Någon som har tips på vart man hittarbikini överdelar med stora kupstorlekar ?



Silver shamppoo & brun utan sol!
På måndag har jag tid hos frisöre för avfärgning, toning, slingning & slutligen klippning, om resultatet blir det önskade återstår att se! P blev också sugen på att bli blond, vi har ju matchat varandra &båda varit brunetter men nu har han blivit blond! Skolan tar all min tid så det finns ingen över till att sola & eftersom solarium inte är något alternativ nu så återstår bara brun utan sol att helt ärligt fuska sig till en GRYM bränna!

FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT!!


Du är älskad



P är verkligen en underbar pappa & en underbar sambo! Han stöttar & är så delaktig som han bara kan i graviditeten, följer med på alla träffar med barnmorskan, läser om hur bebisen uvecklas i magen & gör allt för att jag ska ha det så bra som möjligt, det är fint tycker jag! Han längtar så efter bebisen, mer än vad jag gör, inte så konstigt kanske, med tanke på att det är först när bebisen kommer ut som han verkligen kan ta del av honom eller henne. Nu känner han sparkar och kan prata med bebisen men det är inte samma sak som att känna hur den lilla lever i ens kropp. Jag önskar att han kunde få känna hur det känns, uppleva det mirakel som det är!




"Pappa älskar dig"

Att skaffa barn med den man verkligen älskar liknar ingenting, det är verkligen det finaste man kan ge varandra!


Lång dag & ett Möte!



Idag har jag föreläsningar från 9-16, det är en aning jobbigt att sitta så många timmar med magen, att bänkarna i föreläsningssalarna är inte anpassade för gravida har jag lugnt konstaterat. Stolarna är låga så man sitter så högt med knäna, jag med mina 163 centimeter brukar snarare ha problem med att inte nå upp och är inte särsklilt bortskämd med att sitta för lågt! (Stackars alla långskonkar, de måte sitta som ostbågar!) Det gör iallafalla att magen är i vägen när man lutars sig fram medan man för anteckningar, så jag sitter och skrevar snyggt för att få lite mer rum!
Efter många timmars föreläsningar följer ett möte med en potentiell arbetsplats. Jag bloggade tidigare om att jag blivit omplacerd pga. hot och våld på min arbetsplats (eftersom jag är gravid är det ohållbart att fortsätta arbeta där med den risk det innebär.) och nu har jag möjlighet att arbete den sista tiden fram tills att jag går på havandeskapspenning, på ett annat gruppboende! Så idag ska jag ha ett möte med  gruppchefen där, spännande ska det bli! Önska mig lycka till!


Lilla bebisen växer!


v.23

"Bebisen kallas från och med v.22 för barn istället för foster. Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna.Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Ben, muskler och organ växer stadigt.   Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Bebisen väger ungefär 600gram och är mellan 23-28 cm långt."


Påsken i bilder



Vi pysslade en morgon och Litens fantastiska kreationer blev årets påsk kort. Vi satt i solen på ballkongen & Liten skapade med stor koncentration! Några kort stoppade vi ner i påskägg till familjen medan andra stoppades i kuvert och i brevlådan...



Påsken firade vi ute på sommarstugan & Lite gick på påskäggs jakt i skog och mark. Påskharen hade varit så snäll & gömt påskägg till oss alla!



Liten fick många påskägg, så som tur var låg det inte godis i alla, då hade hon kunnat äta godis tills det kom ut ur öronen! Annat smått som låg i äggen var bland annat en väska & ny hårborste!

En morgon sa Liten att hon lagt mitt busskort i sin väska, jag tänkte inte mer över det då busskortet var ogiltigt och hon brukar leka med de gamla busskorten. Så skulle jag handla något vid ett senate tillfälle se men hittade inte mitt bankomatkort, som tur var kom jag ihåg vad hon sagt, och mycket riktigt, där i hennes väskan låg mitt bankomatkort...
 

MIitt hjärta vad jag saknar dig nu!♥


Från xxs till m



Idag inhandlades nya leggings & ett linne som rymmer stora magen! Jag känner mig som en vägskylt för bulig väg, med undantag att jag har tre bulor istället för två. Magen och brösten behagar att växa i en snabb takt vilket gör att garderoben snabbt blir allt för liten. Från XXS till M, från 75D till 75E på 23 veckor, 
men vad gör det när det är världens underbaraste som ligger där inne i magen och gror? De blev en ny sjal i våriga toner, jag ska bli bättre på färg i år! Det har jag lovat mig själv!

 Dessa sjukt grymt snygga mocka pumpsen från Bianco blev idag äntligen mina! De sålde slut innan jag hann införskaffa mig ett par och skulle först komma in i Juni, men så hade de fått en leverans tidigare och jag slog såklart till direkt, kärlek!

 


Påsk hälsning!



Påsken gick fort förbi, vi njöt av vädret ute vid sommarstugan & havet, Liten har letat påskägg i skogen, legat på mage på bryggan och tittat på vattnet mellan sprickorna, lekt med bonusmorbror, besökt 4h gården & haft grillpremiär med bästa kompisen stora T & hennes familj, det så så mysigt! Bilderna kommmer dock senare, kameran ligger kvar på sommarstugan - orutinerat!




Fina magen!

Liten hann knappt vakna innan hon frågade om jag skulle hämta & lämna henne på dagis idag, sedan sa hon godmorgon till bebisen, stod länge med huvudet lutat mot magen, klappade & pratade med bebisen, lilla mystjejen♥ Veckan framför oss är barnlös & redan lägtar vi till nästa måndag igen! Då är det både Liten vecka och 4d ultraljud!

 


Nytt läsar rekord igen!


Det är verkligen kul att se att så många nya unika läsare hittar hit och läser bloggen, ännu ett nytt läsar rekord!

Så var 3d/4d ultraljudet bokat, äntligen! Liten ska få följa med oss och för första gången se sitt lillasyskon, behöver jag säga att vi önskar att tiden dit ska gå fort? Vi har bokat tid på ultraljudskliniken "Tittut" i Stockholm, undersökningen kostar 1700kr och i det ingår en cd med 20 - 50 3D bilder & rörliga videoclips, undersökningen inspelad på dvd (ca 30 min) utskrivna bilder i svart/vitt (6 st) och i färg (4 st) könsbestämning om önskas och en detaljerad ultraljudsrapport.
Om det är en lillasyster eller lillebror som ligger och gror i magen vill vi inte ta reda på, det får bli en överraskning! Jag tycker det tar udden av den där spänande känslan om man tar reda på vad barnet har för kön, lite som att tjyvöppna ett paket i förväg. Nej, vi vill låta det vara osagt, det är inte könet vi längtar efter, det är ju vår bebis!


Ny bil, nya skor, ny önskelista



Hela familjen måste få plats så därför var en ny bil ett måste! Tidigare hade vi en Renalt Clio men nu står en Saab 93 parkerad på lillbilens plats. Liten för förtjust över den "blåa, nya bilen!". Nu väntas inköp av bilbarnstol och babyskydd, till Bugaboon kan man köpa en adapter till Acta Graco bilbarnstol, toppen!

Liten har förövrigt en lång önskelista just nu "Kanske kan vi köpa en Liten bil till mig, som mamma umpe och pappa har? Eller "Kanske vi kan köpa en liten motorcykel till mig?" eller "kanske vi kan köpa en häst till mig, en liten, INTE en stor!".  Tidigare önskade hon sig "en dockvagn, en rosa som stora T", då åkte vi till Barnens hus och hon fick köpa en rosa dockvagn, och den blev en stor favorit! Sedan dess har hon velat haft med den överallt och på det mesta har den & dockan Ida fått följa med.

 


Idag är det varken motorcykel, häst eller bil som står på shoppinglistan utan ett par nya gympaskor! Vi köpte stövlar till förskolan för ett tag sedan, Liten mätte sina fötter och har strl. 25! Under vintern har hon växt 2 sko storlekar, galet lilla barn!


Påsk!



Igår var vi ute och plockade påskris! Liten plockade gräs istället när grenarna var för svår att bryta av. När vi kom hem satte vi i fjädrar, men äggen vi köpt var spårlöst borta! Vi letade på alla tänkbara och otänkbara ställen men icke. De dyker väl upp lagom till jul en något annat passande. Jag har lovat Liten att vi ska måla och blåsa ägg, kanske kan vi använda dem som pynt senare?





Liten plockade två tussilagosar till P, de såg betydligt mycket gladare ut i dikeskanten än efter ett par timmar i hennes rum. Jag misstänker dock att hon pillat nyfiket å dem för det fanns inte många kronblad kvar på dem...





Påsk känsla i hallen!


Varför Liten?



Liten kallar sig naturligtvis inte för "Liten", det är bara här på bloggen hon omnämns så. Varken hennes namn eller bilder på hennes ansikte där hon kan bli identifierad publiceras för hennes intregritets skull. Så många lägger upp totalt ocensurerade bilder på sina barn, nakna, när de sover, när de badar, leker, äter, sitter på pottan, you name it! Varken jag eller P anser att det är rimmligt att exploatera sina på barn på det sättet, vem som helst har ju tillgång till bilderna och kan med ett enkelt vänsterklick spara hem dem och använda dem i gud vet vad för sammanhang...



Min vän fick - med brist på andra uttryck - sitt liv stulet på internet. En kvinna, det var vad hon utgav sig för att vara, skapa ett facebook konto i sitt namn men hade stulit bilder från min väns blogg, bilder på min vän, hennes dotter och hennes familj. Bilderna publicerade kvinnan på facebooksidan och uppgav att det var henne själv, sin dotter och henne familj! Helt galet. Det hela uppdagades då en läsare på bloggen tipsade om det och facebooksidan anmäldes. Så var rädda om era barn & tänk en extra gång över vilka typer av bilder ni publicerar på nätet! Detta vill jag enbart säga i all välmening!




Omplacering pga. hot och våld.



Jag har haft turen att kunna kombinera studier med ett av de bästa jobben man kan ha! Sedan ett par år tillbaka arbetar jag på ett grupboende för personer med funktionsnedsättning, det är både roligt & utvecklade & jag har haft privilegiet att arbeta tillsammans med världens bästa kollegor & en grym chef. Till saken hör att vi på min arbetsplats har problematik med hot & våld från boenden, det innebär att vi i personalen utsatts och utsätts för våld (slag, sparkar, blir rivna, nypa, spottade på, får saker kastade på oss ect.) samt hot om våld eller att bli skadade, till och med dödade.

Efter en händelse nyligen där jag blev utsatt för våld och dödshot, kontaktade arbetsmiljöverket min chef och tyckte inte att jag skulle fortsätta arbeta under graviditeten, så i samråd med min chef och givetvis min familj blev jag omgående att omplacerad. Vart är ännu inte klart, men någonstans i Uppsala. Omplaceringen ska gälla fram till den 20 Juni då jag går på havandeskapspenning. Det är verkligen med sorg i hjärtat jag tvingas lämna min arbetsplats och kollegor, men något val finns inte, jag tänker inte utsätta vårt barn för den risk det innebär att arbeta kvar. Veckan ut och i början av nästa vecka går jag hemma med lön i väntan på svar om vart jag placeras. Dock känns det både pirrigt och spännade att se vart jag hamnar! En ny plats, innebär nya erfarenheter & erbjuder nya möligheter.



längtar



 "Det bor en mamma och en pappa och en "Liten" i vårt gula hus , och en bebis i magen!"

Liten pratar mycket med bebisen i magen och om att hon ska bli storasyster, att P blir pappa & jag blir mamma. Vi längtar allihopa efter lillasyskonets ankomst! P ska boka tid för 3d/4d ultraljudet & vi kan knappt bärga oss! Jag ska införskaffa fler förgyllda ramar i antik stil så att bilderna på Lille frö kan ramas in & göra de andra ultraljuds bilderna sällskap!


Kärlek!


Fredag hela veckan...



Det blev oavsiktigt fisk två dagar på raken, igår åt vi grillad lax med sparris och fetaost sallad. Liten åt pasta till och smakade balsamvinäger, otippat nog tyckte hon om det!




Idag blev det fisksoppa med räkor & potatis, med rostade mackor & vitlökssmör, även idag överraskade Liten med att slicka av vitlökssmöret, grimasera för att det var starkt en stund för att sedan fortsätta!




Mums!


Förövrigt har vår kamera fått för sig att inte ha någon skärpa mellan varven, en ny står högt på önskelistan!


Leka!



Idag kom stora T och hennes mamma J och lekte med oss! Vi passade på att njuta av det fina vädret & tog med frukt, vatten och några drömmar med oss ut i lekparken. Mammorna njöt av vårsolen och barnen bakade sandkakor vi fick smaka på! J & jag konstaterade att tjejerna blivit så stora, när hände det? Tiden går så fort! Snart kommer Lille frö också att gå balansgång & hänga i armarna som en liten apa. Tänk, åldras vi stora verkligen i den takt de små växer? Om så är kommer jag & J snart finna oss sittandes & mata ankor vid svandammen med barnbarnen...




Balansgång...



& acrobatik!


Kärlek



Så var vi samlade igen, hela i kropp & själ♥
Liten cyklade på sin trehjuling inne (med hjälp och allt!) medan jag & P lagade middag, hon stannde till vid köket och ropade "mamma umpe, jag måste pussa på bebisen!" så fick magen en stor puss av storasyster!





Mina älskade!


Vårstädning och ny bil.



Dagen har vi vi ägnat åt att rensa ut källarförrådet och klädkammaren, två vändor till spikgatan blev resultatet. SKÖNT! Det är någon av en befrielse att städa ur och rensa bort, ut med det gamla, in med det nya! Det var Litens gamla möbler, gamla vagn, ting och saker jag haft med mig när jag flyttade ur min lägenhet och en massa annat som vi inte kommit iväg med tidigare. När jag och P flyttade in tillsammans hade han inte hunnit bott mer än ett par månader i lägenheten, tömde vi mer eller mindre den på tidigare innehåll, ersatte en del med möbler från min lägenhet och resten köpte vi nytt gemensamt, återigen, ut med det gamla, in med det nya. Dock hamnde en del av det gama i källarförrådet men nu är det så gott som tömt, så när på ett par vinterdäck. Nya bilen har vi fått hem, tvättat och gjort fin, det känns märkligt att det är en helt annan bil som står parkerad på parkeringsplatsen, jag antar att jag kommer tro att vår bil blivit stulen ett antal gånger innan jag kommer vänja mig vid den nya. Det ska bli kul att se vad Liten säger när vi imorgon hämtar henne från förskolan i en ny bil!


Vår bebis!



Finns det något bättre sätt att vakna på, av att solens tidiga morgon strålar letar sig in genom sovrumsfönstret, känna värmen från mitt hjärta som ligger brevid mig och klappar på magen så att Lille frö börjar röra sig. Allra bästa hade varit om Liten legat där vid oss, pratat med bebisen som hon brukar göra på morgonen, innan hon hoppar ur sängen och säger att vi "måste kläs på oss"...♥

Det är dags att boka tid för 3d/4d ultraljud, vi har planerat att gå till ultraljudskliniken Tittut i Stockholm. Det fladdrar i magen vid tanken på att vi där kommer få se vår bebis ännu tydligare, få ett ansikte på vårt mirakel som jag bär i min kropp. På rutin ultraljudet låg Lille frö och gömde dig, h*n tycker inte om när någon annan än familjen tar på magen, då ligger h*n helt stilla hur mycket än vederbörande petar och puttar. Barnmorskan kämpade med att få de bilder hon behövde på hjärta, hjärna, lårben och bäcken, men den lille låg helt orörlig som en groda hur mycket hon buffade, förutom då h*n då och då vinkade med sina små händer. När vi var klara kände jag hur Lille frö med ens vände sig med en kullerbytta, precis som om h*n var glad att eländet äntligen var över.

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-21-to-27-pregnancy/



Hicka!



Lille frö hickar i magen, det lixom hoppar i magen och kittlas, så håller h*n på en stund tills det avtar! Jag hoppas inte den lilla kan få ont i magen sådär som man får när man haft hicka länge! Oh, lillbebisen!


Nedräkning



Det är 131 dagar kvar till beräknad förlossning! 131 dagar tills vårt barn, Litens syskon, anländer till familjen! Jag tror inte någon av oss förstår hur fort tiden går.



22 veckor har passerat men ännu känns det som igår jag slog in graviditets testen med det blå plusset till P i julklapp, jag kan inget annat än att le vid minnet. Vårt mirakel.


sommarmat



Igår åt vi middag på ballkongen medan kvällsolen värmde, tankarna gick till ljummna sommarkvällar och vi längtade båda två efter att kunna tända grillen! Nåja, grillpremiären får vänta ännu ett tag, det blev en god fräsch middag, kött till P, lax till mig, sallad och tzatsiki, vad mer kan behövas?


'



Bebisen växer och lever runt i magen, våran Lille frö! Magen är stor nog att agera hylla, igår parkerade vi ett glas på magen som ännu inte faller omrkull av Lille frö's sparkar. På morgonen kan vi väcka bebisen genom att klappa på magen, så börjar h*n att röra sig och sparka till svar♥

Kärleksbarn, kärleksbarn, det kunde inte bli mer perfekt än såhär!
Helgen närmar sig och så också nästa vecka så Liten kommer igen! Jag älskar vår familj så! 

 


sommardrömmar i Frankrike



Dagarna vimmlar förbi, månader adderas till varandra och äntligen närmar sig sommaren! Som jag längtat efter sol mot bar hud, varma klippor och svalkande bad i salta hav. Jag tror jag lever för den korta period då livet åter kryper fram från vinterns dvala. Kroppen fylls med energi!
Enligt mig är den svenska sommaren oslagbar, förra sommaren tillbringade vi ute på sommarstugan, något vi säkerligen också i år kommer göra till stor del. Ut till havet, stillheten och lukten av varm skog.

Dock sliter vi oss från sommar idyllen en vecka då vi reser till Frankrike. Det var ett par år sedan jag sist semestrade i Frankrike och  längtan tillbaka växer. P's föräldrar hyr ett hus i Asprement, utanför Nice, där vi kommer vi tillbringa veckan med hans familj och fira svärfars 60 år dag! Platsen kan inte vara mer väl vald att fira en sådan dag, det ska bli underbart att komma iväg!

Villa med pool uthyres på franska rivieran

http://www.blocket.se/helsingborg/Villa_med_pool_uthyres_pa_franska_rivieran_31589341.htm


LÄSAR REKORD!



Kikade på statistiken över antal läsare och blev både förvånad och glad över att se att antalet läsare var högre än någonsin, roligt! Jag tycker själv om att läsa andras bloggar så det är väldigt kul att se att det är så pass många som är intresserade av att läsa min! Varm välkommna att fortsätta!

Kram J


14 timmars arbetspass.



Efter att ha arbetat i 11 och ½ timmar, återstår nu knappt 2,5 timmar av den nästan 14 timmar långa arbetsdagen! Att jag känner mig dödligt trött är knappst en underdrift och något jag villigt erkänner. GAH. Om jag blundade nu skulle jag slocka på plats, så jag passar på att ta min rast och ska nog släpa mig ut till kaffebryggaren och hälla i mig ett par koppar. Det skulle ju vara synd om jag somnade på tåget påväg hem och vaknade någonstans långt borta. Jag har kommit in i någon slags trötthets period nu, jag antar att  anledningen är en coctail av graviditeten, järnbrist, och en smula vår trötthet, idag kan även tilläggas de ovan nämda över 11 arbetstimmarna. Kroppen känns som en ostyrig massa, ge mig sömn! Att få krypa ner under täcket tillsammans med P känns just nu som det absolut härligaste, tänkbaraste. Ännu får sängen, P och sömnen vänta ett par timmar.




Längtan efter bebis & Liten!



Till mina sista andetag!

Älskade barn, älskade P, älskade bebis, min fina underbara älskade familj!

Tiden går, magen och bebisen växer så som också längtan efter bonusdottern en barnlös vecka! Jag längtar så oerhört efter att Liten ska komma hem igen, kan det inte få bli måndag?




På bilden är vi i vecka. 12, nu har nästan dubbla tiden gått sedan dess, vart tar tiden vägen?
 
Bebisen sparkar så mycket att jag misstänker att det kommer komma ut en liten fotbollspelare, precis som sin pappa! Det är underbart att känna, nu tror jag den lilla börjat få hicka också, för rätt var det är känns det som om det bor en sprattelgubbe som gör morgongymnastik i magen!




Brunett eller blond?



Så var det dags att återigen försöka återskapa mina blonda längder efter att ha varit brunett i ett års tid! En avfärgning är gjord och jag kan inte påstå att jag ser direkt klok ut i håret just nu. I hårbotten och en bit av utväxten är ljus, en nyans som sedan övergår till en urtvättad brunfärg som tillslut mynnar ut i mörkare toppar. Huh. Älskade P säger att jag är fin ändå, tack mitt hjärta! Jag var med om en direkt hemsk upplevelse för 2 år sedan då jag blekte håret efter att ha varit brunett, det slutade med att håret gick av! Det gick bokstavligen av! Totalt tappade jag 20 cm på längden och kvar av mitt annars tjocka svall fanns bara tunna stripor, det var fruktansvärt! Ni vet mardrömmar där man tappar tänderna? Det var nästintill så, tänk er den känslan när håret inte längre sitter fast på huvudet! Först nu har håret återhämtat sig och blivit tjockt igen, även fast det varken är lika långt eller tjockt som tidigare. Till helgen tänkte jag klippa mig och sedan höra med frisören om det är bättre att slinga det ljust och sedan låta solen göra sitt? Jag saknar verkligen mitt blonda hår just nu, suck, det var så fint! Jag har en vän som tycker att jag ska köpa en peruk eftersom att jag aldrig kan tyckas bestämma vilken hårfärg jag ska ha!


                                                 


Blond eller brunett, det är frågan!


In place.



Äntligen, jag fann vad jag sökte! Jag har letat efter något toppliknande ett tag för att behöva undvika att köpa nya bh:ar. Det är inte bara magen som växer i takt med att graviditeten fortskrider, brösten växer galet fort. Normalt har jag 75D men har redan 75E, det känns inte rimligt att behöva köpa nya underkläder var och varanna månad i större storlekar, och eftersom det är mer eller mindre omöjligt att hitta bh:ar i de större kuporna men med små omfång - utan att betala en förmögenghet -blev jag extra glad över mitt buget fynd på Lindex! En tajt topp med sydda kupor, perfekt!


Bild från www.lindex.se


Söndag i bilder.



Morgonen började med att Liten väckte mig & ville klappa på magen, hon pratade med bebisen, låg länge & lyssnade på, vad den nu kunde tänkas ha för sig där inne...
Förmiddagen spenderade vi hos bonusmormor och morfar. Där planterade jag & Liten tomatfrön medan P passade på att tvätta bilen i vårsolen! Vi har varit ute hela dagen och bara njutit av vädret, äntligen har den riktiga våren kommit!



Här bakas smarrig pannkaksmet a lá Liten!



Liten fick "åka" bonusmorbrors motorcykel, hon var väldigt förtjust & sa efteråt att kanske kunde vi köpa en liten motorcykel till henne också...



Lunch åt vi i fjällnorna tillsammans med bonusmomor & morbor, farmor & farfar & farbor P.  Där grillad korv & fikade. Underbart! Liten matade ankor med korvbröd & gick på upptäcksfärd i skogen.



Söndagen kan sammanfattas med ett ord: Mysig. Vi har bara tagit det lungt men ändå hunnit med en massa roligt. Imorgon är det måndag, & framför oss ligger en vecka utan Liten. Det känns så vedmodigt!


Faderskap.



Något jag och P disskuterat en hel del och som vi båda anser är något en mycket förlegat är lagen faderskap och hur den procedur det innebär när ett faderskap fastställs idag. Lagen om faderskap stifftades 1917, dags för förändring? Vi anser båda att det är kränkade att P som pappa, först får laglig rätt till sitt barn och juridiskt anses bli pappa, först efter att han - efter barnets födelse - skrivit under papper där han erkänner faderskapet. Det som gör det hela värre, är att saken hade varit helt annorlunda om vi varit gifta. Då antas det helt plötsligt att han är far till vårt barn och plötsligt behövs inget dokument där han erkännner faderskapet! Inte nog med att jag som mamma måste skriva under att han är pappan, det behövs vittnen hos fadeskpashandläggaren. FÖRLEGAT var ordet. Varför kan inte faderskapet fastställas vid första besöket hos barnmorskan? Det är en alldelses för omodern syn på föräldrarskap som fortfarande tyvärr ligger och skräpar, där ett barn först och främst är mammans, och enbart pappans om han kan styrka faderskapet genom en underskrift på ett dokument. Så kanske samhället såg ut för snart 100 år sedan men saker och ting har, tack och lov förändrats. Förälraskap är något som delas mellan två personer, där båda är till lika delar barnets föräldrar, och lika viktiga. Jag har seriöst funderat på om vi ska gifta oss borgligt inför barnets ankomst, enbart för att slippa den urfåniga processen...


Gravid cravings.



Tidigare har mina begär rört sig om limpmackor med ost, bladspenat, apelsiner, potatismos (enbart hemmagjort dög såklart!) gröna äpplen, citron vatten & allt möjligt salt, oliver, salmiakbalkar.
 Med andra ord helt överkommliga godsaker att frossa i sig utan att det är särskilt onyttigt eller dåligt på något vis - med undantag för salmiakbalkar och för den, om än korta period, då Oboy var det godaste som fanns att dricka- men nu. Nu har jag blivit så absurt sugen på KAKOR. Jag kan inte riktigt specificera vilka kakor, jag äter inte kakor särskilt ofta annars, men nu. OH. Jag skulle kunna döda för kakor! Än så länge kämpar jag mot lusten att bege mig mot närmaste ica och handla på mig ett oförskämt stort lager av kakor hem. MEN, JAG SKA KLARA DET! (Jag ska erkänna att jag letade igenom skåpen hemma ihop om att hitta något i kakväg, men det enda jag fann var ett par bortglömda pepparkakor som fick åka i soporna. Suck..)


Mmm...


"Vad gör du där inne?"



Liten ligger ibland och lyssnar på bebisen, hon ligger tyst med örat mot magen och väntar. "Vad gör du där inne?" frågar hon och ibland berättar hon för bebisen vad hon har för sig. Det är jätte mysigt när vi sitter bredvid varandra hela familjen och klappar på magen. P pratar också med bebisen, och då och då kommer en spark som svar, underbart!





Baby in the corner.



Bebisen har ett favorit hörn i magen - om man nu kan säga att livmodern har några hörn - den lägger sig nämligen ofta upp till vänster sida så magen blir helt sned och bular ut. Sedan ligger h*n där och sparkar en stund innan h*n gör en kullerbytta och lägger sig under naveln igen:)


Morgonstund har guld i mun



 " När jag blir stor ska jag dricka kaffe med dig mamma umpe"


vårtecken!



Idag har vi varit ute och "upptäckt". Liten hade med sig en glasburk med lock, där i lades några snigelskal, en sten och lite grus & sand som noga studerades. Eftermiddagen har varit underbar med sol, äntligen en riktig vårdag! Liten hade med sin trehjuling, sin "bil", med ut och njöt av barnmarken, vi cyklade till lekparken & påvägen tittade vi på krokosorna som precis slagit ut längs rabbaterna. Senare på seneftermiddag kom farmor & farfar förbi & efter maten hann vi med att gå ut en liten sväng igen. Nu när solen änligen tittar fram vill man inget annat än att njuta av varenda solstråle! 








Haha



Idag när jag och Liten åkte buss till förskolan, såg hon handikappskylten på stoppknappen och sa glatt: "Det är du mamma umpe när sitter på poaletten och bajsar!"



Behöver jag tillägga att vår lilla tjej är i kiss & bajsåldern så det bara skriker om det?
Säg ordet prutt och hon viker sig av skratt:)



Nöjd!



Igår åkte vi till stockholm och köpte bebisens nya åk. Som ett barn på julafton ägnade jag, kanske inte så oväntat gårkvällen åt att sätta ihop vagnen, testa att vika ihop, plocka upp och ta isär! Det var enklare att sätta i liggdelen än sittdelen, men det var väldigt smidigt överlag. Det känns bra att ha allt klart till den lilla anländer, åkpåse, ståbräda, täckte & kudde, ja till och med en mugghållare!




Eftersom familjen blir större ska vi bygga om här hemma. Vägg i vägg men vårt sovrum ligger klädkammaren,  vi planerar att ta ner väggen emellan så att bebisen får sitt rum där. Så småning om ska vi flytta men det tar sin tid att hitta just det där perfekta boendet som ska passa med avstånd till förskola & arbete.

Mycket ska vi ordna, ny bil står på agendan också! Uppdateringarna fortsätter:)


Äntligen!

 


Det fanns inte mycket att välja på när det var dags att bestämma sig för vilken barnvagn vi skulle köpa.
Bugaboo, I'm in love. Totalt.
 Jag brukar annars tycka att det är vansinne att lägga ut 10.000-tals kronor på barnvagnar men jag kan inte förneka att jag helt bortser från den principen, för att köpa den här grymt snygga underbara, dock, skit dyra vagnen! Idag blir den äntligen vår! Bebisen kommer färdas i en Bugaboo Cameleon, färgerna är dock ej de mest praktiska men vi gillar att de är neutrala. Dessutom är all klädsel maskintvättbar. Det kommer kännas som en evighet tills att bebisen anländer och vagnen får invigas!

Eftersom storasyster ska åka med på färden införskaffar vi oss också en ståbräda. Det kommer komma tillfällen när vi inte kan ha med båda vagnarna, då är ståbrädan perfekt!


kärleksbarn!



Tillsammans har vi skapat, den vackraste gåvan som kärlek kan ge, ett kärleksbarn, ett mirakel. I min kropp bär jag livets under, så fantastiskt att det knappt går att förstå! Till sommaren kommer Litens så efterlängtade syskon! Jag har haft turen att få uppleva en graviditet utan vare sig illamående eller andra tråkiga symtom, istället njuter jag av den växande magen, våran bebis!
Det är en livlig liten krabat som gömmer sig därinne! Från v. 11 har jag känt fosterrörelser och sedan
v. 16 har P & Liten känt hur den sparkar och far runt! Det finns inga ord för lyckan vi känner!




Liten längtar efter att få bli storasyster, hon pratar mycket med bebisen i magen, klappar på magen och vill ge bebisen mat "där inne". När vi berättade om bebisen sa hon att hon också hade en bebis i magen. Jag sa att det bara var "stora mammor" som kan få bebisar i magen, då ställde hon sig upp i soffan, sträckte armarna i luften och sa "Jag är stor! Jag har också en bebis i magen, och jag kan hoppa med den" så studsade hon ner från soffan och ville att vi skulle hoppa runt i en ring, hand i hand, med våra bebisar i magarna♥


FSS



Jag pratade med J idag, om hur det är att plugga, jobba och leva småbarns liv - samtidigt. En del påstår att det inte går, vilket det bevisligen gör, även fast det kräver mycket planering och en hel del jävla anama! Vi pratade om att det skulle vara kul att umgås med fler unga föräldrar som kombinerar föräldraskapet med studier. Då kom jag i tanke på en artikel jag läst om ett projekt på Uppsala Universitet. Uppsala studentkår har en grupp, FSS, Föräldrar Som Studerar, som helt enkelt består av en grupp studenter, som ordnar fika träffar där man träffar andra studerand föräldar. J & jag tänkte att vi skulle ta oss i kragen och gå på en sådan fika träff framöver, barnen var också välkommna, så vem vet, kanske är det fler som får nya lekkamrater...

För att läsa mer: http://www.uppsalastudentkar.nu/sv/fss

//J


RSS 2.0