Ett svar på en kommentar...



Jag fick en kommentar om varför vi bär ringarna på höger hand! Vi följer nämligen en dansk tradition där man vid förlovningen bär ringarna på höger hand för att sedan vid vigseln byta till vänster!





Kärleks vecka!



Dopet som blev ett bröllop!

Vi var med om något ovanligt ska ni veta! Vi var nämligen bjudna på ett dop, ett par vänner skulle döpa sin dotter, så fint tänkte vi! Så satt vi där i kyrkan tillsammans med parets familj & vänner när dörren till kyrkan  öppnas & där stod ett brudpar! "De gifter sig!" utbrast alla med förvåning, vilken överasskning! Det var en vacker vigsel som följdes av ett minst lika vackert dop. Det vilar alltid något magiskt över bröllop tycker jag, det inger hopp & finns det något finare än ett par som vill förankra sin kärlek till varandra?
 Vi önskar brudparet all lycka! 




En hjärtformad bubbla i isen förevigades på bild under skriskoturen.
Vilken kärleks vecka! Plötsligt har Liten både hinnit med en förlovning, ett dop & ett bröllp!



J, C & Stora T bakade en jätte god förlovningskaka som vi hade med oss går...

 


Skriskor!



Idag har vi åkt skriskor med J, C & stora T! Liten lärde sig att gå med "myrsteg" på isen, bra gjort för att vara första gången! Stora T var jätte duktig, jag tror Liten var imponerad. Efter en tur på isen grillade vi soja korv & fikade, det var mysigt men lite kallt! En väldigt bra lördags utflykt!



Första stapplande skrisko åket!                    Bästa vänner!              

                                             


Laundry Time



Det är inte varje dag man har så dyrbar last i tvättpåsen!





"Mamma umpe, bär mig i båten" säger Liten och knölar ivrigt runt i IKEA kassen. Sicken tur att man har en någon som kan förvandla en annars tråkigt sak som tvätta, till något roligt!



En symbol för evigheten♥



På vår dag, på klipporna vid ett istäckt hav förlovade vi oss! P friade & det fanns inget annat svar än ja!
 Vi gav varandra ett löfte om ett liv tillsammans, om kärlek & lycka, med ringar som en symol för evigheten.
 Jag älskar dig mer än ord kan beskriva, du gör mig lycklig varje dag & jag vill med glädje dela livet med dig!






Prinsessan var med oss & förgyllde vårt oförglömliga ögonblick.
 Även hon fick en ring att pryda sitt finger med! Hon har också förlovat sig säger hon♥


"Tittar dig djupt i ögonen
Ser min framtid i din blick
Den framtid jag vill leva i
Under stjärnornas sista glöd
Dina läppar viskar de ord
Mina öron vill höra"



Sugen på



JUICE! Vi gör alltid egen färskpressad apelsinjuice på mogonen, men när apelsinerna är slut är en reserv i kylen uppskattad! Blev väldigt glad när JO kom med två eko juicer, gillas mycket!
 Vi har pratat om att skaffa en juciepress, tänk att kunna göra sin egen juice av äpplen, päron, morötter, well, you name it.





Bild från arla.se

Veckan innehåller många planer, vi får se vad vi hinner med! Nu när vintern kom tillbaka med fullkraft blev vi sugna på att åka skridskor! Det skulle vara jätte kul att se vad Liten skulle tycka första gången på isen!



I love klädnypor!



Min nya favorit är klädnypor!
 Enkla trä klädnypor är både dekorativt och praktiskt, de kan användas till mycket mer än att hänga tvätt! Här hemma håller de fast teckningar och bilder i Litens rum, håller samman tepåsar - som vi har ett antal av - och andra påsar av olika slag, vars innehåll inte har någon fin burk att förvaras i. Klädnyporna själva ligger i en glasburk, jag tycker att det är fint plus att jag gillar när man kan se vad en burk innehåller. Ording och reda i städskåpet, skafferiet, anslagstavlan, I Like!







Påtal om te provade vi ett nytt igår, ett krav och fairtrade märkt hallon te! Det smakade sommar och blommigt något man i detta väder verkligen längtar efter!



Bubbel



Idag är en sån dag där det bubblar av lycka i magen. Det är en rätt så underbar känsla!
P&J är kärlek♥


  


Något fint från alla hjärtans dag!



Eko nörden.



Jag älskar allt som är miljövänligt, det är bra för både människa och natur! En del tänker inte på att ekologiska och fairtrade matvaror, kläder och leksaker inte bara är gynsamma för miljön utan även för oss! Det innehåller exempelvis inte gifter då det inte får användas under varken odling eller tillverkningsprocesser och ofta sammarbetar företagen med varandra för att undvika onödiga transporter för att minska utsläppen. Det viktigaste är framförallt att de människor som arbetar med att tillverka dina kläder, dina barns leksaker och odlar din mat gör det under bättre arbets och levnadsvillkor, där barnarbete är förbjudet och diskriminering motverkas, låter inte detta bra?

Just nu har jag dille på eko leksaker, giftfritt för de små, vad kan vara bättre? På www.ekokul.se hittas en hel del, från badleksaker, pyssel, trä & plast leksaker till babyleksaker. Allt ni kan tänka er i leksaksväg, och det är ekologiskt, fairtrade, återvunnet plus att det är inte kostar en förmögenhet!

Frukt & grönt
Bild från www.ekokul.se

Bland annat hittade jag denhär lilla "grönsakslådan" för 190kr som jag föll för. Jag har på känn att när det närmar sig Litens födelsedag kommer jag att flitigt rekomendera ekokul.se för nära och kära!



Toppen helg!



Oh den här helgen har verkligen varit så mysig! Igår gick vi långpromenad i det fina vädret och på hem vägen sov Liten middag i vagnen. Det var så härligt att gå hand o hand och njuta av solen.
 På kvällen åt vi middag hos bonusmormor & morfar, en riktigt trevlig lördags kväll med andra ord! Liten gjorde något så ovanligt som att mata rådjur! Där mina föräldrar bor finns nämligen många rådjur, som under vintern får mat på deras tomt. Liten & bonusmorfar gick upp med kravftfoder och harvrekross på baksidan och Liten var så stolt över att få ge rådjuren mat. Synd bara att vi inte hade någon kamera med oss.


Eko frallorna jag och Liten bakade! Mums.


Långpromenad i snön...



... vi bestiger snöhögar!



Fika dags!




Liten har varit så glad och pigg i helgen, hon är en riktig liten solstråle som sprider energi vart hon än går! Barnlösa veckan som ligger framför oss kommer kännas så tom! Det går bara inte att vänja sig av vid den känslan som infinner sig varje morgon man vaknar och inser att hon inte är hemma...Men å andra sidan skulle jag inte vilja att det gick att vänja sig vid den.



Ledig fredag!



Idag började jag och Liten dagen med att baka små frallor! Anledningen till att jag fick för mig att baka bröd är helt enkelt den att utbudet av ekologiskt bröd är jätte dåligt! Och dyrt, en vanligt limpa kostar 41 kr! Så därför bakade vi nu hemma gjorda ekofrallor (minus för den icke ekologiska jästen, något som för övrigt finns att köpa i danmark men inte här, ännu!) Liten kallade frallorna för kakor och hon sa att hon ville dela dem med sin kompis stora T.

Efter lunch och vila åkte vi ner till stadsbiblioteket och lekte med stora T och hennes mamma. Barnen lekte och läste både böcker och busade på på barn och ungdomsavdelningen, där man som tur är inte behöver vara tyst! När vi lekt färdigt behövde vi allihopa lite ny energi så vi tog en fika på café Kardemumma, vilket gav flickorna ännu mera härlig energi så de bestämde sig för att gå "promenad" på cafét och sitta i fönsterkarmen och pussas♥ Det är så roligt att de små är så bra vänner och tycker så bra om varandra! Varje måndag när vi hämtar från dagis våra veckor dröjer det inte länge, innan Liten säger att hon vill åka och leka med stora T!
Det var så synd att vi inte hade med oss någon kamera för den här dagen bjöd verkligen på många fina ögonblick!

// J



Ordning och reda!



Vi satte upp metalkrokar och drog en ståltråd emellan och vips hade vi skapat en praktist, snygg och funktionell anslagstavla i Litens rum! Klädnyporna håller fast bilder, teckningar och annat smått och gott som annars har en förmåga att glömmas bort i lådor!
Gilla!







Vitt och Rosa.



Litens rum är klart, taadaa! Okej nu ljög jag, listerna saknas men jag har erfarenheten av att listerna tyvärr är de som sist kommer sist på plats! Vitt, rosa och randigt, we like.












Underbart.




Måndag:
Liten kom hem, skrek av lycka på ett sätt som bara barn kan och kramade mig när hon kom innanför dörrren, mitt hjärta blev varmt av kärlek! P hämtade ensam på förskolan så att jag hann göra klart hennes rum tills att de kom hem. Tapeterna kom upp, det hann städas och möblerna flyttades in i sista stund.  Det första Liten sa när gick in i sitt rum var "ooh så fint, och städat", hennes kommentarer är så oslagbara.

Tisdag: Vi hälsade på farmor & farfar under sen eftermiddagen, Liten var som vanligt mycket glad över att se dem och stolt över att få visa upp sin nya overall! Det blev mycket lek och stoj, precis som det ska vara. Det behövs inte mycket för att dagarna med Liten ska vara underbara, familjen samlas och vi är bara glada över att vara med varandra♥




Nytt. Rosa.



Lilltjejen behöver en ny overall, hon har precis växt ur sin PoP overall hon haft under vintern men nu går det bara inte längre! Känns lite surt att köpa en ny med tanke på overall säsongen - förhoppningsvis- bara varar ett par två månader till, och hon kommer antagligen att ha växt ur den nya till nästa vinter! Men vad gör det, när vi hittade denna fina overall!




Det blev en rosa Didrikson, den matchar hennes jackor av samma märke, en fodrad och en skaljacka. Väl förberedd på all typ väder våren kan tänkas kan komma med!
Eftersom jag är en sån människa som måste matcha allt kom jag i skrivande stund på att hon har röda vantar! Aj, aj, icke sa nicke, nu blir det till att införskaffa vantar av en färg som inte skär sig så att fönsterrutorna spricker!

Imorgon är det en bra måndag, det är "Liten måndag" och vår vecka igen, underbart! Det ska bli så roligt att se hennes reaktion på hennes ny renoverade rum! Mitt bonusmamma hjärtat skriker av saknad, det ska bli så härligt att ha lillstumpan hemma igen♥


Creative



Står i köket och målar vitt, fasiken va snyggt det blir! Kanye på högst volym, idag måste vi bli klara!






 "...Jag målar, och målar med tjockt och med tunt..."




Work in progress


Under sommaren renoverade vi vårt sovrum, hallen och vardagsrummet och efter ett lite längre uppehåll är vi i full gång igen! Nu är det dags för lill tjejens rum och köket! Självklart kan vi inte göra en sak i taget utan kör på samtidigt i båda rummen, här finns ingen tid att spilla! Litens rum ska bli klart innan hon kommer nästa vecka och köket hoppas vi på att bli klara med så snart som möjligt. Igår köpte vi en ugn och spishäll, och planen är att byta kakel, bänkskiva, diskho och måla om. Jag är en sån som har bråttom med att bli klar, jag hatar stök! Ordning och reda, rent och snyggt är vad jag lever efter i hemmet och att bo i ett bygge roar mig inte.
Igår spacklade vi så idag står slipning av väggarna i köket och Litens rum på schemat, jag hoppas att vi kan måla senare idag. Fint som snus blir det!

   

Nästa projekt blir att göra om klädkammaren, ni vet som i äldre lägenheter mer används som ett föråd. Det ligger vägg i vägg med vårt sovrum så tanken är att slå ut väggen där emellan. Det skulle vara kul att lägga ut bilder på hur lägenheten såg ut när vi flyttade in! Det var inte gjort mycket efter att någon tapetserat om med hiskligt fula tapeter någon gång i slutet av 80-talet. Huh. Det var helt enkelt dags för ett rejäl ansikts lyftning!


RSS 2.0