Julklapparna!



Liten har varit så snäll i år och tomten kom med många paket! Vi stod i fönstret och väntade tills han dök upp bakom husnuten med en stor säck med paket. Till en början tyckte hon att tomten var en märklig figur, men hon vågade sig fram och hämta sina julklappar!



Här är några av de julklappar Liten fick, spisen med tillbehören var hennes favorit!

P & jag fick en renovering av hennes rum i julklapp, tapeterna är rosa och vit randiga, helt otroligt söta! Det ska bli så roligt när allt är klart!


Litens outfit




Liten var söt som en prinsessa (som vanligt!) på julafton! En klänning från Bamboo Baby fick hon som tidigt julklapp av bonusmormor och morfar, hon var så stolt och tyckte att hon var så fin!






(Tyvärr är klänningen skrynklig på bilden då den togs efter att lite haft den på sig...)


Lycka



Vi fick världens bästa julklapp♥


Dan före dopparedan



Så är det jul igen! Är det någon som vet varför det känns tiden på någon sätt går fortare, ju äldre man blir? I denhär farten kommer tiden snabbspolas vid min 50 års dag!  (Likt när man back in the days spolade vhs filmer och tittade på dem samtidigt...!) Veckorna med Liten flyger förbi och knappt hinner man blinka så är de över, av någon märklig anledning går dock veckorna utan henne en aning saktare, why?

Inför jul har vi velat att Liten ska vara med om alla förberedelser, sätt upp adventljusstakar, få paket på sin adventskalender, baka lussebullar, vara lucia, baka pepparkakor, klä granen, göra pepparkakshus, slå in paket och mycket, mycket mer, att pressa in allt på 2 veckor inför jul är tight. Kanske är det också därför tiden känns så knapp?

Ikväll åker vi till P's föräldrar, hans bröder kommer och jag ser verkligen fram emot att fira julen tillsammans med dem! Liten hämtar vi på julafton eftermiddag och vi längtar så mycket att hjärtat värker! Tomten kommer komma på julafton och Liten har varit ordentligt snäll i år för jag vet att hon kommer få många paket!♥



My New Year Outfit!




"Looking fabulous as always"





Nu är frågan vilka skor som gillas bäst? 





A christmas miracle?

'

Det finns bara en sak vi önskar oss i jul!


Middags tips!



Kvällen bjöd på middag för 4 och ½ (en liten bebis var en av middagsgästerna) och vi lagade hemma gjorda potatisbullar, väldigt enkelt och gott!

1 kg potatis
2 ägg
1 dl mjöl
2 krm salt
2 krm svart peppar
Smör att steka i

Skala och riv den råa potatisen, pressa ur så mycket vätska som det går. Blanda den rivna potatisen med ägg, mjöl, salt, peppar. Gör sedan bollar av smeten och klicka i en het panna, platta ut bollarna till "plättar". Stek tills potatisbullarna fått en gyllene färg på båda sidorna, stek på låg värme så att potatisen blir genomstekt och mjuk.
Servera med råröda lingon, stekta champinjoner & rårivna morötter.
(Stekt bacon för den som vill)




8 ways to survive the winter



Åtta produkter som livar upp kroppen i vintern! Nej tack till blek, torr hud, nariga läppar & torrt livlöst hår, här är mina favoriter jag älskar just nu!






Clinique's hudvårds serie
Clinique's ögonkräm all about eyes
Phs's hårvårds produkter
Bodyshops underbara bodybutter
Diors Addict ultra glos läppglans
Dior's parfym Jádore ( Pressent från P)
Schwarzkopf hårfärg 570
Åhléhs Brun utan sol
(Av alla olika typer av brun utan sol jag testat är Åhléns egna otippat nog den absolut bästa! Lätt att aplicera, ger ett naturligt resultat och blir inte flammig.)



Take my hand...



...and I´ll hold yours forever





H E L P



Om någon av er som kikar in här råkar vara duktiga på blogg.se design får ni mer en gärna kommentera inlägget och ge mig tips på om antingen du själv kan hjälpa mig att få ordning på bloggen eller om du vet någon som kan!
kram kram


Ingen klär i en fylla.



Här om kvällen gick vi på julbord med P:s arbete, vilket var mycket roligare än vad jag föreställt mig!  Det var kul att få ett ansikte på de kollegor han pratat om hemma. Alla var trevliga och roliga och vi hade rikigt kul! Mardrömmen hade varit att hamna i ett riktigt trist sällskap, torra gammla gubbar och tanter utan humor, men icke - som tur var!
 Julbordet var vitt för min del, under året har jag mer eller mindre slutat dricka alkohol helt och hållet. Ett glas vin, en öl eller en drink då och då vid väl valda tillfällen har varit den alkohol jag konsumerat, även vid de tillfällen vi varit på krogen har jag hållt mig vad jag räknar som nykter (jag anser att man fortfarande räknas som nykter efter ett eller två glas vin/öl) hur som helst så saknar jag verkligen inte supandet!
Mina år av festande (läs supande varje helg och ränna på krogen) räknas som över, och det känns riktigt bra och jag saknar det verkligen inte.
Som jag ser det är det också något man bör lämna bakom sig den dagen man väljer att skaffa familj. Även om man inte tar hand om sina barn när man är onykter, eller bakfull för den delen, så har man ett ansvar som förälder även när man är ute på krogen eller på fest, ett ansvar att bete sig som en vuxen människa. P och jag pratade mycket om det i början av vårt förhållande, det är en del av föräldrarskapet och familjelivet att prioritera bort en del saker, som spriten (läs supandet.)
Självklart ska man som vuxen kunna gå ut och roa sig, skaka rumpa och ha kul, men måste det med ens innebära att man för den delen super ner sig? Fyllan får folk att klä av sig kläderna, spy ner sig, bli gapiga och skrikig, slåss, bli ovänner, vara otrogna, skämma ut sig och dagen efter vakna bakfulla, med huvudvärk och illamående, toppat med ångest.

Ingen klär i en fylla.




Efterlängtat julmys!



Vi satte ihop vårt pepparkakshus här om dagen, det blev vint, snett men det är vår familjs första pepparkakshus! Dagen efter pyntade jag & Liten med kladdig glasyr & nonstop, när vi var klara fanns spår i hela köket av vårt skapande! Kameran blev också kladdig, därför är bilderna en aning suddiga!









Vi köpte gran & klädde den samma dag! Liten stod bland julgranarna ute hos försäljningen & var mycket fachinerad, inte trodde vi att hon skulle bli så glad av att ta hem ett träd! Dock upptäckte vi hemma att granen  att var sned! P & jag höll på i evigheter att försöka få den att stå rak i julgransfoten tills P såg att hela trädet är snett  but stil, det är vår fina gran!
Julgranskulorna är Liten vänliga, alltså utav plast! Hon satte upp många julgranskulor, alla i samma höjd & bredvid varandra, väldigt charmigt! 



Bring me back...


...to civilization!!! PLEASE!

 

Jag har levt utan mobil i exakt 3 dygn och jag kryper snart ur skinnet! Att jag är elakt beroende av mobiltelefoni erkänner jag villigt! (En underbar, underbar uppfinnning, jag förstår inte hur vi levde den tid vi faktiskt inte använde oss av denna brilljanta skapelse!)

Det kliar i mina fingrar och jag har nästintill börjat "hörsel hallucinera" (vad innebördens rätta medicinska term kallas har jag dock ingen aning om) och tror att det ringer då och då.

Jag hoppas att få igång telefonen idag, det finns nämligen någon som jag behöver ringa till. Det kändes som att backa tiden till stenåldern när jag för första gången på evigheter loggade in på msn!( Skulle i och för sig kunna använda mig av skype kom jag på nu...) för att istället "prata där"...

Sist jag var inoggad på msn var när P och jag satt i långa konversationer långt in på nätterna när vi började prata med varandra. Ni vet, där i början när man kan prata och prata i flera timmar utan att vilja eller kuna sluta...Herregud, det är redan över ett år sedan! ♥


Utan nappen!



Liten slutade använda napp redan i slutet av sommaren. Då var hon lite drygt 2 år och hade en längre tid sovit utan nappen av och till. Först började vi med att plocka bort nappen dagtid, hon fick ha den när hon sov vilket hon var nöjd med, när hon frågade efter nappen på dagen sa vi att hon hade den när hon sov. Liten omvandlade de till "nappen tover" - nappen sover! Sedan började hon sova utan napp då och då.
En del barn har jätte svårt att vänja sig att sova utan sin napp men för Liten har det gått jätte bra! Några gånger frågade hon om nappen, vilket inte var så konstigt, men när vi sa att hon var en stor tjej som inte behövde nappen så nöjde hon sig med det svaret. Hon har aldrig vart ledsen och saknat sin napp och därför har vi inte heller gjort någon stor sak av det hela.
Hur som helst tänkte att vi skulle göra något med napparna, så vi gick till 4H gården och Liten fick ge bort napparna till hästarna! Liten var jätte glad och släppte gladeligen napparna till hästarna och sen var det inte mer än så! Liten håller på att bli stor!

// J&P



Lucia



Idag provade Liten sina lucia kläder! Klänningen var för lång så hennes bonusmormor kom förbi och hjälpte oss att lägga upp den, det blev jätte bra! Lucia till ära fikade vi med lussebullar och glögg, Liten drack utspädd glögg med ungefär 100 russin i! På paket kalendern satt ett paket till henne när hon kom hem från dagis, idag var det ett pussel i!



Lycka är att få uppleva små lyckliga stunder med dem man älskar mest!



Eko julklappar!



Som många vet ligger ekologiskt och fairtrade producerade varor oss varmt om hjärtat! Det känns tryggt och bra att handla varor och kläder som är producerade på ett sätt som är gott för miljön och samvetet! Tyvärr är, speciellt kläder, många gånger dyrt att köpa ute i butik, men det är billigare på nätet! Där varierar priserna, men det finns absolut att hitta ekologiska alternativ i samma prisklass som de barnkläder i de vanliga butikskedjorna.

Nu sitter jag på www.gemenskapgron.se och kikar igenom deras barnkläder, faoritmärket är Bamboo Baby! Jag har beställt hem ett par julklappar och kan inte vänta tills att de kommer! Dessvärre kan jag inte lägga upp bilder för det skulle förstöra hela poängen med att ge bort det i julklapp...

Till Liten hittade jag en alldeles underbart klänning som passar perfekt till julafton! En denim klänning med röda detaljer, gjord 100% av ekologisk bambu!



Bilden är hämtad från http://www.gemenskapgron.se/


 För mer information om Bambo Baby eller för att kika på fler fantasiskt söta plagg, besök då Gemenskapgröns hemsida (ovan).




Välkommnar alla extra julkilon.



Ställde mig på vågen här om dagen i förhoppning om att jag äntligen skulle nått 50 sträcket! Jag har verkligen ansträngt mig att äta mat och alla typer av extrakalorier ni kan tänka er, till och med börjat med vikt döden nr 1 - att precis innan jag lägger mig. Resultatet?



Jag har gått ner 0.7kg! Hur är detta möjligt?! Jag har lärt mig en sak i allafall och det är, att det är sak samma om man väger sig morgon eller kväll (jag har tidigare hört att det är bäst att väga sig på morgonen). Skillnaden, om det ens är någon, är så minimal att den är obetydelsefull.

Idag ska jag ladda med varmchoklad med massor med härliga kalorier till frukost!
Fortsättning följer.


3:e advent



Jag kom hem efter ett 14 timmars arbetspass och min älskade P väntar med sen adventsfika!
 Du är underbar baby♥

Vaniljmuffins med citrontopping

"När tredje ljuset brinner, står julens dörr på glänt, och alla männskor glädjas att fira få advent"


Go green!



Blev så glad när jag snubblade över en hemsida med enbart vegetariska recept!
www.vegetariskt.com, verkligen något att rekomendera för alla er, både för icke och hel vegetarianer. Toppen med en sida full av inspiration och nya recept!

Här hemma äter vi enbart vegetarisk kost, för miljön och för kroppen. P får ibland köttabstinens och bara måste ha sig en köttbit då och då, vilket han då lagar till sig. Själv har jag inte ätit kött på många år och kan inte säga att jag saknar det. Jag gör det heller inte enbart av etiska skäl utan avstår helst från kött då det helt enkelt inte faller i min smak.
Hemma äter vi istället fisk, skaldjur och qorn vilket gör oss mätta och glada med nyttiga omega3 fetter och proteiner.

Jag förespråkar inte en vegetarisk kost för alla, det är upp till var och en att bestäma. Det kan däremot vara trevligt att bryta en vana då och då och helt enkelt välja ett vegetariskt alternativ någon gång i veckan!






Söndag!



Imorgon kommer Liten, äntligen, äntligen barnvecka igen!
Vi har som vanligt många mysiga planer för veckan som kommer, bland annat firas Lucia på Litens förskola! Det ska bli väldigt roligt att gå dit och titta på luciatåget, Liten ska vara tärna! Hon tyckte helt enkelt att det var roligare att hålla ett ljus i handen än att ha en ljuskrona på huvudet...
Mitt hjärta värker av längtat till imorgon!




"Julisar"



Kvällen har vi ägnat åt att slå in "Julisar", P's påhittade ord för julklappar. Vardagsrumsgolvet förvandlades till ett slagfält av papper, snören och tejpbitar & tillslut en hög med fina paket! Liten har varit väldigt snäll i år & tomten kommer att komma med många paket till henne! Under eftermiddagen gick "tomtemor" & "tomtefar" på shopping tur & hittade en hel del kul att lägga under granen! Liten kommer att fira julaftonkvällen med oss i år, något vi ser mycket fram emot!♥



But all I really want for christmas is you Baby



Några bitar dansk tradition



En knäckig variant på pepparkakor, ett danskt arv från min familj. Super goda!

Brune kager
(Bruna kakor)

250g smör
200g socker
1,5dl mörk sirap
8dl vetemjöl
2tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1tsk mald ingefära
1tsk malda pomerans skal
50g fint hackad mandel (kan uteslutas)

Värm smör, sirap & socker tills att det börjar koka. Blanda ner kryddorna & mandeln. Låt massan kylas ner i en bunke, blanda sedan ner mjölet. Forma degen till rullar (rör) & låt stå över natten (ej i kylskåp). Skär rullarna i tunna bitar, ca: ½ cm & lägg på en ugnsplåt. Grädda i 175 grader i 6 min. Låt svalna och njut!




2010



THE BEST YEAR OF MY LIFE


Året sammanfattat i statusuppdateringar på facebook. Like, det har varit ett lyckligt år!


Kvällens outfit



TISDAG

Julbord med mina underbara kollegor, en trevlig kväll med god mat & härligt sällskap!





Höga klackar i snön var dock inte det lättaste, men, vill man vara fin får man räkna med att klackarna sjunker ner i snön som golf peggar. Love the heels.

Nästa vecka ska P & jag på julbord med hans jobb, det ska bli spännande, what to wear?


Baka, baka liten kaka



SÖNDAG

Så var det dags för papparkaksbaket! Vi bakade pepparkakor hos bonus mormor & morfar, vi bakade stora, vi bakade små & Liten bakade klumpar & hjärtan. P & jag försökte oss på att göra ett pepparkakshus, vi har inte satt ihop det ännu, det blir ett projekt för oss att göra i veckan. Det återstår att se om det blir ett hus eller en hög smulor...




Liten har en bonusmorbror som hon tycker väldigt mycket om, tillsammans gjorde de väldigt många fina papperkakor! P byggde en bil i pepparkaksdeg, tyvärr kunde den inte bli bakad för den krockade med Litens bilar...



Lilla bilen blev också bakad ( eller om degen skulle åka bil...) något jag inte rekommenderar! Det var väldigt svårt att få ut all pepparkaksdeg!


MÅNDAG

Nu har vi skåpet fullt av pepparkakor, frysen full av lussebullar & i fönstren hänger apelsiner med nejlikor, bring it on julen! Jag längtar! Idag hängde det ett paket till Liten på hennes pressentkalender, i det var det bok om Kalle Kanin på äventyr..


Leka mera!




Leka med bilar, dansa, lyssna på musik, laga mat, duka, äta middag, måla med vattenfärg, leka fingerleken, sjunga pippi långstrump, titta på djur, kramas, pussas, stapla russin paket, äta russin, lägga pussel, lära sig att ta kort, städa undan, göra sig klar för kvällen. Allt på en vecka? Nix, en vanlig bus kväll hemma hos oss med Liten!

 

 


Livet som bonusmamma



Jag kan bli så ledsen när jag läser om så många bonusföräldrar som lever i relationer där de upplever rollen som bonus förälder som ett problem. Det skrivs om konflikter mellan bonusföräldern och partnern, konflikter mellan bonusförälder och barnet/barnen, konflikter mellan den andra biologiska föräldern och bonusförälder. Det känns som att andra förutsätter att det ska uppstå problem i ett förhållande med bonusbarn. Jag skulle vilja veta vart alla lyckliga bonusföräldrar är?

När jag var 20 år träffade jag mannen i mitt liv och jag blev bonusförälder till en liten tjej som inte ens fyllt 2 år. P och jag pratade mycket om min framtida relation med dottern innan jag träffade henne och jag frågade honom om hur han såg på en framtida familj med mig. Vi pratade oroligt mycket om hur vi ville ha det och hur vi såg på saker och ting rörande barn och förhållande innan jag träffade Liten.

Mitt liv som bonusmamma har aldrig varit jobbigt eller besvärande, tvärt om, sen den dagen och jag liten träffades första gången har det varit underbart! Jag har aldrig känt att mig bortprioriterad eller avundsjuk på hans tidigare liv eller på Liten. P har alltid prioritera Liten, precis som jag. Vi har gått in i det här tillsammans, vi lever som en vanlig familj där vi delar på allt ansvar. Vårt liv ser precis likadant ut som för alla andra små barns föräldrar.

Liten och jag har ett jätte fint förhållande, hon gör ingen skillnad på mig och P och jag skulle aldrig drömma om att behandla henne på något annat sätt bara för att hon inte är min biologiska dotter. Jag har bara tagit den rollen som Liten givit mig. Vi har ALDRIG tvingat henne till något, vare sig vad hon ska kalla mig eller vilken roll jag ska ha i hennes liv. Liten vet att vi båda finns för henne och hon har aldrig visat att hon skulle vara otrygg hos oss. Vi har varit jätte noga med rutiner och vardag för att hon ska känna sig trygg. I min värld är hon ett barn som alla andra, som mest av allt behöver kärlek, trygghet och sin familj. Hon växer upp i två familjer med bonusföräldrar på båda håll, och det viktigaste är att vi alla vuxna runt Liten bryr oss, att vi alla sätter hennes behov främst, precis som alla andra föräldrar gör.

Den dagen Liten får syskon i vår familj kommer det inte innebära några förändringar mer än den stora förändring det innebär att hon får ett syskon! Hon är älskad och så saknad när hon inte är hos oss. Vi ser henne inte som "den enes eller den andres".

Vad jag vill säga med detta är att det kan fungera jätte bra i ett förhållande med barn, vad vi har är jätte fint och jag skulle aldrig någonsin vilja välja bort något om jag kunde. Liten är en helt fantastisk liten tjej och jag är så glad över att jag får vara en del av hennes liv. P är så otroligt fin om pappa, han är så underbar och mån om henne, hon kan inte ha en bättre pappa. Min familj har tagit emot henne med öppna hjärtan och öppna famnar och Liten tycker jätte mycker om dem. Hon växer upp i en dubbelt så stor familj men så länge vi alla runt om henne ger henne kärlek och trygghet kommer det bara innbära något positivt!


Är du en lycklig bonusförälder får du jätte gärna ta kontakt med mig!






Pyssel & fattigdom




Här om dagen gjorde vi apelsiner med nejlikor, lite pilligt tyckte Liten med fina blev dom! Apelsinerna hängde vi upp i röda band i vardagsrums fönstren. De är både vackra och luktar gott!





Idag fick Liten öppna sitt första paket från hennes paketkalender, i paketet låg en bok om en pelikan. Men jag såg faktiskt att tomten hängt upp paket till oss stora också, spännande!

Inför jul finns otroligt många människor som inte har pengar till det mest nödvändiga & knappast råd med julklappar & julmat. Fattiga & hungriga barn & vuxa finns inte bara i vad vi kallar 3:e världen. I Sverige har vi också fattigdom, även om den är betydligt mer dold. Därför vil jag uppmuntra alla ni som har några kronor över, eller som kan avstå från något just idag för att ge en gåva till dem som behöver det som mest!


Ekonomiska bidrag kan man skänka till en rad olika organisationer, Majblomman delar ut ekonimiska bidrag till  familjer i Sverige, som ansöker det inför jul ( till mat, kläder och julklappar)
www.majblomman.se

Till stadmissionen kan man runt om i landet birda med både ekonimiska bidrag men även praktiska saker som kläder, skor & julklappar. Läsa mer om stadmisstionen på
www.stadsmissionen.se

Läkare utan gränser ligger mig varmt om hjärtat & jag har varit måndadsgivare i ett par år nu, till dem kan man skänka ekonomiska bidrag som oavkortat går till sjukvård och akut hjälp till männsikor runt om i hela världen.
www.lug.se


Hjälp andra att den den jul de förtjänar!



RSS 2.0