Nu är det jul här i vårt hus



En annorlunda adventsljusstake...

Jag tycker inte att man måste ha saker och ting som alla andra, det finns så mycket att inspireras av och göra sina egna versioner av! Julen här hemma går i vitt, rött och silver, inte för mycket, inte för plottrigt. Några väl valda detaljer som får oss att komma i julstämning!




När Liten kom hem idag stod hon stilla i vardagsrummet och sa "oooh så fint!" Extra förtjust var hon i sin hjärt lampa i sitt fönster. Vi har en hög med paket som vi ska hänga upp på vår paket kalender, Liten var där och kände och kämde men lät dem ligga. Kvällen har varit lugn, vi har målat, läst böcker och kramats. Liten tycker mycket om när "alla kramas" tillsammans, det tycker vi också jätte mycket om!♥

 

 


Första advent



Igår hade vi en rikigt mys söndag! Först adventsfika med vänner och sedan familjemiddag på kvällen.
Vi började kvällen på där vi tittade på fyverkerier, " I will always love you..", det var kallt men vacker. P värmde mina isbitar till fötter under jackan i bilen på väg hem ( nej han körde inte...)

På kvällen åt vi middag med mina och P's föräldrar, god mat och gott sällskap!
 Jag tycker att det är helt underbart att våra familjer kan umgås tillsammans så enkelt och att vi kan vara öppna och ärliga mot varandra. Det värdesätter jag väldigt mycket!
Liten kan inte få bättre farmor och farfar - och bonus mormor och morfar och vi kan inte få bättre svärförldrar.
Vi är lyckligt lottade ♥


Kommentar.



Nu kan går det att läsa kommentarerna, min blogg var inte så pigg på det ett tag men nu går det! Klicka på "kategorin" bredvid kommentarfältet så kommer de upp!
Roligt att fler och fler kommenterar!


Suprise, suprise!



P ordnar med små och stora överasskningar då & då vilket är helt underbart!
 Nu hade han hittat på någo nytt igen...Hela vecka har han varit mycket hemlighetsfull. Jag fick veta att jag var bokad lördag kl 14 och sen dess har jag gått & undrat vad det har kunnat vara som han hittat på. Igår släppte av mig på stan med ett kuvert i handen & sa att jag inte fick öppna det utan göra som det stod på kuvertet...




14.30 stod jag där & funderade som bäst när min kompis J plötsligt kom gående med en finurlig min & frågade om jag öppnat kuvertet, där låg en summa pengar & överaskningen var en shopping dag med min bästa vän!

Tack älskling nu har jag en ny garderob till min nya kropp, grymt!♥

 Idag väntar första advents fika med H & F med deras lilla bebis, mysig start på en söndag!


Plastic is fantastic!



Läser med fasa hur en ung kvinna fått en bröstoperation i morgongåva av sin blivande man. Bröstoperationen genomfördes i Polen och kvinnan vaknade aldrig ur narkosen.
Till alla ni som går tankar om att operera er eller lockas, fascineras av tanken av en bröstoperation, om ni bestämmer er för att genomföra den, se till att göra det i Sverige och betala för det! Det är värt att betala en störra summa än att riskera komplikaioner. Som med allt annat livet får man vad man betalar för! Har man inte 40-50.000 att lägga på sin bröstoperation bör man vänta tills man sparat ihop det.


Mentorcorp - tillverkaren av implantaten jag har.


Hösten 2007 gjorde jag min bröstoperation här i Uppsala, på Läkarhuset. Jag började med att leta upp information om olika kliniker som genomförde bröstoperationer, läste om kirurgerna, hörde mig för i olika forum och läste mängder om information för att skaffa mig en uppfattning om vilken typ av operation jag ville genomgå, vilken typ av implantat och vilken kirurg jag tyckte var lämpligast.

Jag valde Läkarhuset dels för att jag ville ha nära till kliniken om det skulle uppstå komplikationer och för att kirurgen, Marianne Beausang Linder, tidigare arbetat på Akademiska sjukhuset med bröstrekonstruktioner, det kändes tryggt med en kvinnlig läkare som tidigare arbetet med att bygga upp bröst av naturlig kroppsvävnad.

Att välja implantet var en djungel men jag valde runda "gelehallon" implantat (Siltex, round moderat plus profile, gel breast implant cohsive ll) De är livstidsgaranterade, de ska alltså inte bytas någonsin. De kan heller inte gå sönder och läcka som sillcion eller koksalts implantat. Snittet valde jag att lägga under bröstet och implantet ligger under bröstmuskeln. Jag kan alltså amma utan problem, träna och göra precis vad som helst. Jag ville ha en C kupa och valde implatat i 300cc men det blev en D kupa eftersom det är svår att i förhand exakt veta hur stora brösten blir.


Datumet för operationen samt namn på implantaten i vardera bröst.


Jag betalade 42.000 för mina bröst (exkl. konsulttion á 500kr) till största delen är det implantaten (kvalitetén) man betalar för. Servicen läkarhuset stod för var hur bra som helst, jag ringde sköterskan och hon svarade mig när hon var på  begravning! (Det säger en hel del om patientsäkerheten.)

Det är nu lite mer än 3 år sedan jag opererade brösten och jag har inte haft några som helst problem, läkningen gick jätte bra, ärren ser fina ut och brösten är jag jätte nöjd med.
 Så mitt råd till er som vill operera er, ta kostnaden, se till att ha mycket "kött på benen" och träffa läkaren innan ni bestämmer er! Lycka till.


Mer info om Läkarhuset hittar ni på http://www.plastikuppsala.se/



Biggest looser



Det finns miljoner bloggar där människor bloggar om sin kamp mot vikten, de tränar och kämpar för att gå ner i vikt. Jag tänker blogga om det motsatta problemet.
 "Vilket problem" tänker ni, men de är minst lika svårt att försöka gå upp vikt som ner!
 Nu har jag äntligen lyckats gå upp ett kilo!
Ett helt kilo! Från 48.2 till 49.2!
Min målvikt är 50 kg, med mina 163 centimetrar känns det som en sund vikt och ett bra mål.




Någon som har bra tips på hur man på ett hälsosamt sätt kan gå upp i vikt?



För framtiden.



Vi längtar & längtar.
Längtan river i min kropp, det kan aldrig kommer tillräckligt snart!
 Förhoppningar & glädje, förväntan & spänning.
Längtar & hoppas om vartannat.
Jag hoppas så innerligt att det är snart.
Vi vill inte vänta, pirr i magen & lycka.
Så rätt, så rätt!


Until my last breath



Att vara förälskad, att älska & älska är en underbar känsla
Att älska ett barn är större
Till mitt sista andetag kommer jag ger er all min kärlek


 AMOR VINCIT OMNIA


Orden som en dag ska skrivas med bläck på min hud.


KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT


Never, ever again.



10 månader utan cigaretter. Efter 6 år av rökning har jag nu varit HELT rökfri i nästan ett helt år.
Min största rädsla var att bli en rökande mamma, det var också min största motivation till att sluta.
Jag vill att mina barn ska växa upp i ett hem fritt från tobak och idag är det möjligt.
Inte en dag har jag saknat det eller känt suget.
Aldrig igen!

 

 


...




9 månader!



Pinsamt...




Pinsamt är när en vuxen människa inte kan hålla humöret tillbaka, som skriker och gapar fula ord, tappar befattningen och behärskningen, av en enda liten anledning - att den inte får som de vill.

Pinsamt är när en vuxnen människa inte kan disskutera på sakligt sätt, lungt och sansat i normal samtalston. En vuxnen människa som aldrig har förmåga att se saker ur ett annat perspektiv än sitt eget. 

Pinsamt är när en vuxen människa är egoistisk när den företräder en annan person, en vuxen människa som inte kan lägga sina egna egoistiska känslor åt sidan och istället fokusera på vad som i läget är bäst för vedebörande.

Pinsamt, pinsamt, pinsamt när en vuxen person inte ser hur hon själv beter sig och skämmer ut sig själv.

Vad är man då för förebild? Högst oroande.




Lördagsgodis!



Frukt är godis, nyttigt, gott & bra för en liten mage!
P & jag tror inte att små barn behöver godis när det finns så mycket annat gott att äta på lördagar! Alla möjliga sorters frukt kan man byta godispåsen mot, Litens favorit är russin i små förpackningar.


"Saltå Kvarns sultanrussin kommer från en ljus druva med fin sötma. De odlas i Aegeanregionen i västra Turkiet, hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. Russina är soltorkade och osvavlade."
www.saltakvarn.se



Lussebullar & pulka åk!



Idag väckte Liten oss klockan åtta på morgonen. Hon var på ett strålande humör & sa att vi skull gå upp, för idag skulle vi baka lussebullar med Stora Tuva!



Först gjorde vi en deg, det vart väldigt kladdigt men så får det vara när Liten bakar!



Här skapas det lussebullar!

Degen tog vi med hem till våra bästa kompisar C & J, & gjorde jätte många goda lussebullar!

Litens mästerverk, skjuts in i ugnen!



Klart!

När bullarna var klara packade vi picknick korgen med glögg till de stora och varm choklad till de små och begav oss till pulka backen! Det var så roligt att åka pulka allihopa!



En riktig toppen lördag!

// J & P


Bada!





Idag har lilla familjen varit på "badhuset" som liten säger. Det var så roligtt! När vi bytte om stod hon & sjöng och hoppade runt, "bada, bada, bada". Liten & P åkte vattenrutschbana, modigt tycker jag! Bubbelpoolen var favoriten, Liten var en smula skeptisk till en början men när vi väl kommit i tyckte hon att det var "så varmt & mysigt!".







Klart!



Fleceoverallen är klar!








Underbara vardag




Kvällen har varit rikigt mysig, liten hjälpte mig att diska och sedan vi gick på promenad, liten klättrade och besteg snövallar & sjöng alla sånger hon kunde om & om igen. För ett par veckor sedan upptäckte Liten sin egen skugga. Det var såklart väldigt intressant men så arg hon blev när skuggan inte ville gå där hon ville att den skulle gå! När vi var ute & skuggorna kom fram bestämde Liten att vi inte fick gå på varandras skuggor.
När vi kom hem avslutade vi kvällen med att bada badkar. Alla sådana små stunder vi har tillsamans på vardagarna förgyller verkligen livet!

Här hemma pratar vi mycket om dagarnas namn, siffror & bokstäver. Liten kan räkna till 20(!) & kan nästan stava hela sitt namn! Varje morgon pratar vi om vad det är för dag och sjunger "jag öppnar fönstret". Morgon dagen blir en hemma dag för hela familjen, en lång helg är precis vad vi behöver!

Jag älskar vår vardag!



Vad som helst?

Ska små barn ha vilken typ av kläder som helst? På name it säljer de lack leggings i strl. 98-140, är det verkligen passande att små barn har lack leggnings? Se efter själva, jag tycker att det är galet.

http://nameit.bestsellershop.com/SE/leggings/kids-sanetty-kids-legging/274570/274580

Längtar efter julen!



Jag längtar verkligen efter julen! Vi tjuvstartar med lussebullebak redan till helgen & jag kan knappt vänta tills att adventsljusstakarna får komma upp! Hoppas det kommer mer snö som får ligga kvar ett tag, det skulle vara så roligt om vi kunde åka pulka till helgen.
Idag har liten fått testa fleceoverallan, det funkar bra. Nu ska jag bara justera längden på ben och ärmerna så är den perfekt. Nya vinterkläderna fick hon också testa och allt passade kanon. Nu är vi laddade som bara den inför vintern! 


Perfect match P & J



When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are



Roliga veckan




Imorgon kommer Liten, det har vi längtat efter hela veckan. Det ska bli så mysigt att få hem henne igen! Vi har en massa kul planerat i veckan, favoriten är lussebullebak! Vi ska baka lussebullar med goda vänner och Litens bästa kompis, det ser vi verkligen fram emot!



Lev idag.




Även om det är förtidigt av en summering av året,
kan jag redan konstatera att jag lärt mig något otroligt viktigt.
Lev idag. Ta inte livet och dagarna för givet.


Året har varit ett av de mest olycksdrabbade jag upplevt, inte alla gånger personligen med det är så många runt omrking mig som fått fruktansvärda besked och råkat ut för svåra olyckor.

Jag är glad att ni alla fortfarande finns här och att vi lever vidare klokare tillsammans.
Till er som fortfarande kämpar önskar jag er all kraft ni behöver.

Ta vara på den tid vi fått, även om den visar sig vara kortare än vi förväntat oss, ta vara på allt vi får uppleva och prioritera dem som betyder mest!







Fars dag




Ikväll firar vi fars dag i förskott, det gör vi med en mysig middag för två & all tid i världen.




Du är en fantastiskt fin pappa P. Du är tålmodig, pedagogisk, busig, lekfull, ordentlig, ansvarsfull & så otroligt engagerad som förälder! Din kärlek till din dotter är gränslös på alla sätt, att se bandet mellan er är otroligt! Det är något magiskt över er relation. Ni är så lika!
Till våra framtida barn kommer du bli den bästa pappa som kan tänkas.
Jag är så stolt över att få dela livet med dig & Liten, att vara bonusmamma till Liten och din kärek är helt otroligt.
Du gör oss så lyckliga, glöm aldrig det!
Älskar dig

Kyss din J


Citat från P



"...varje liten stund med dig sedan dess har varit fantastisk...jag vet att det är du & jag"





Uppdatering




Fleceoverallen börjar ta form! Jag hittade ett bra mönster som jag gjorde en egen tolkning av. Har bråkat med dragkedjan och gjort om den tre gånger innan den tillsist blev bra. Nu pysslar jag med att få till en krage, det är en hel del krångel med att få till allt så som min idén ser ut!
När liten kommer nästa vecka får hon prova den, så får ja justera längd på ben och ärmar.


WORK IN PROGRESS








Nu är det vinter...




Idag blev det vinter på riktigt! 

Idag köpte jag vinter accocearer till Liten. En halsduk, ett par röda fodrade vantar som matchar hennes röda overoll från Polarn och Pyret och ett par fodrade tofflor. På förskolan sover barnen ute i sina vagnar under hela året & ett par fodrade tofflor passar perfekt nu när det börjar bli kallt ute! 





Halsduk, Polarn och Pyret



Favoriten - fodrande tofflor, Polarn och Pyret



Fodrande vantar, Didrikson


Jag fick en idé om att sy en fleceoverall till liten. De säljs bara i små storlekar så jag fick för mig att sy en egen. Nu ska jag fundera ut ett bra mönster, tyget ligger redo och väntar.
Fortsättning följer...


Underbart är kort.



Saknar sommaren. Underbart är kort.
Min kropp saknar sol & värme, vi tackar för brun utan sol som besparar oss november bleka kroppar.



Beach 2010

Miss sixty shorts, i love.


Liten på jorden.




48 kg visar vågen.
163 cm mäter längden.

Den som ändå vore lite större!



Lång helg



Vi tog en extra dag helg och åkte bort från vardagen, ut till stillheten, där man aldrig tittar på klockan och där mobilen inte har täckning. Underbart! Super mysfaktor att elda i vedspis, gå i skogen och stå i vinden på klipporna vid havet. Vi älskar enkeltheten, stillheten. Det är bara vi och inga måsten.
Liten väckte oss vid 8 på morgonen och dagarna utan måsten kan inte starta bättre. En dag grillade vi veggo korv ( soja korv) på grillen och åt ute, tänk vad man med så lite kan åstakomma!  
Liten har börjat prata i plural, om kuddor & bokor, det går fort! Fantastin är outömlig & vi följer gärna med i fantastilekarna! Nu sitter liten och läser tidningen, precis som sin pappa...

Ni fyller mitt liv med så mycket fantastiskt, ordet älskar känns så pluttigt!




...för störst av allt är kärleken...


J&P




Onödigt vetande.




Mellan mig & P skiljer det: 7 år, 25 cm, 40 kg & 4:a sko storlekar.

 

 

 


Roligt från Liten



Härliga citat från liten:

"Jag ska bajsa på månen"

" Jag vill inte ha bulle, jag vill ha ett äpple!"

Till P "Hur är det lilla gumman?"

Lillan till kaninerna " Tja, hur är läget?"

" Mamma umpe, du är så fin"

" Vilken snygg jacka du har!"


Det bubblar fram en massa roligt och knasigt från liten just nu, det märks att hon börjar kunna använda ord på ett helt annat sätt än tidigare. En del är mycket klokt, vi blir lika förvånade över att hon som är så liten är så förståndig! Vi är så stolta över henne!

Både idag & igår har vi haft riktiga super mys dagar. Igår promenerade vi första gången med nya vagnen, Liten var super nöjd, särskilt över ratten! Åkpåsen passade perfekt & kommer väl till pass nu när det blir kallare. Idag promenerade vi till 4h gården och hälsade på alla djuren & på hemvägen lekte vi kull!

Imorgon är förskolan stängd & vi får en extra ledig dag tillsammans!

//J&P


RSS 2.0