syskonkärlek!



Idag gav Liten mååånga pussar & kramar vid lämningen på förskolan, hon sprang ut på gården till alla barnen och lika fort tillbaka med utsträckta armar och putande mun♥
Bebisen fick också pussar, Liten gav magen två stora långa pussar, vilken syskonkärlek! Fröken stod bredvid och utbrast ett långt "aaawww!".


 Liten har döpt bebisen i magen men har inte bestämt om hon tror att det är en lillebror eller lillasyster, först sa hon att det var en lillasyster men nu ändrar hon sig dag till dag:) Vi väntar med spänning!


Efterlängtad



86 dagar kvar till 3 blir 4!

 Idag är det Liten måndag, underbart! Som vi längtat♥



 Ett hål i cementgolvet i källaren till tvättstugan format som ett hjärta, Love is love is everywhere!


Morsdag



 Söndag & morsdag! Vi överasskade mina föräldrar på förmiddagen med blommor till världens bästa mamma på hennes dag, mycket uppskattat!

Mina föräldrar bjöd oss på middag på kvällen, lax eller kött med fyllda champinjoner & ugnsrostade grönsaker



Jag bakade en hallon & blåpärspaj till efterätt



Solnedgång på hemvägen



Hemma firade vi morsdag med bubbelbad med rosenblad & tända ljus, hög mysfaktor!



Älskar dig P, du är allt & mycket mer än vad jag trodde var möjligt!

 


70F!



Igår var jag en svän på stan med A & L & passade på att titta in på Triumph för att titta efter ny underkläder. Butiksbiträdet var vädigt hjälpsamt, hon tog mina mått & sa lite glatt "70F!"
Jag visste att brösten blivit större men jag fick ändå en chock när hon sa det, 70F! Det låter som något Dolly Parton skulle kunna ha! Jag testade ett par olika amnings bh:ar, problemet var dock bara att det bara fanns i F som största kupa! Det fanns en enda modell som gick upp till G, så jag hoppas verkligen inte att brösten blir större än så när mjölken rinner till, men det är väl föga troligt...så vart hittar man Bh:ar med STORA kupor och SMÅ omfång? Hjälp!


Annorlunda arv



Jag tittade igenom bebiskläder som min mamma sparat & hittade bebiskläder som min mammas farmor sparat! Jätte fina små linne plagg, med kragar & handsydda sömmar från 1900 & 1935! Där fanns också ett par små, små stickade sockar.


 

   




Bebis längtan!



89 dagar kvar tills beräknad förlossning! Undebart, oh så vi längtar! Igår tittade vi på skötbord & i veckan ska vi iväg och handla bebiskläder, i klädkammaren rivs tapeter och det förbereds att göras om till bebisrum!

P ligger och lyssnar på bebisen hjärtslag med hjälp av en tom toalettpappers rulle! Det låter som en lögn men det fungerar och han hör hur vårt lilla mirakels hjärta slår inne i magen!♥

 


Plock mat!


Hemma har vi en förkärlek till plockmat, olika saker att välja mellan, fräsht & gott!




Life is Fabulous



Så som vi graverat i våra ringar, har jag graverat orden i mitt hjärta
Før Evigt, Min Engel




Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge



Frukost med J!



Dagen började tidigt, jag till och med väckte P innan hans klocka ringde! Nu förtiden har jag för vana att vakna runt 5 & sedan ligga & försöka somna om tills det är dags för P att gå upp. Idag hade vi tvätt tid kl. 7, kändes skönt att komma upp & ha något att göra diret! J kom förbi vid 9 snåret & vi åt frukost tillsammans på ballkongen innan hon hade föreläsning. En mycket trevlig start på dagen!


 
Att släpa tvätt med magen är inte lätt, inte heller att springa tusen gånger fram & tillbaka till tvättstugan, men nu är det äntligen klart, vikt & redo att stoppas in i garderoberna, skönt!


Skapa



I Onsdags fortsatte vi att fira P's födelsedag på eftermiddagen, först var han iväg med sessan på 3 års kontroll. Han kom hem glad och stolt och berättade glatt att hon klarade med glans! Stora tjejen! Hon hade frågat efter mig och undrat om "pappa skulle hem & äta mat med mamma umpe nu..?" SAKNAR dig lilla hjärtat! Lill tösen vägde och mätte enligt kurvan och klarade alla testen utan problem, så visst är vi stolta över att ha en så klok liten tjej!

När P kom hem väntade en annorlunda pressent på golvet, en pressent vi skulle skapa tillsammans!

    

Resultatet, 2 tavlor med kollage av en massa små kärlekslappar! We like, ett minne från alla stunder vi haft, fina ord & meddelanden från den allra första tiden vi hade tillsammans!♥


  

På kvällen åt vi sushi på favorit resturangen & gick en shopping runda! Hemma avslutade vi älsklingens födelsedag med en super mysig kväll!♥




vecka 27



Bebisen är nu hela 30 cm lång och väger omkring 1kg!




Hurra hurra för dig älskling!



Ja må du leva uti hundrade år mitt hjärta! ♥



Ett tunt litet intetsägande paket som inte såg mycket ut för världen innehöll...



...ett pressentkort! Grattis älskling, du ska köra häst på solvalla!



Jag ser fram emot ikväll när vi fortsätter att fira din dag!

 


Förlossningsförberedandekurs!



Igår anmälde vi oss till en förlossningsförberedande kurs! Det ska bli jätte kul att se vad den kan ge oss.  Vi ser båda två fram emot förlossningen och vill på alla sätt försöka förbereda oss i den mån det är möjlig. Vi pratar mycket om hur vi vill ha det när det väl är dags. Det handlar inte om någon utstuderad plan för hur förlossningen ska gå till, utan saker som exempelvis hur vi gör om vi har Liten när det är dags för syskonet att komma, hur känner inför besök på BB, förlossningställningar som kan tänkas vara bra, tankar kring smärta, stöd och en massa annat. Det ska verkligen bli spännande!

Kursen ska vi gå på vår barnmorskemottagning, Hjärtat och hålls bland annat av vår barnmorska. Det är 2 kurstillfällen på 3 timmar vardera och kostar 1650/per par.

"Lust att föda - Jordemors profylax - Kvällskurs
"Jordemors Profylax är en uppskattad förberedelse inför förlossningen. Du och din partner får ökad kunskap, mental förberedelse, praktiska övningar i avslappning och andning, råd och insikter hur du förhåller dig som coach samt utbyte med andra blivande föräldrar. Du har också möjlighet att få ett informativt besök på förlossningsavdelningen."


Vi känner en fot!



Plötsligt börjar magen puta ut, något litet som trycks ut nedanför naveln! Vi kände efter och, det var en fot! En liten fot, runt 4-5cm, det kan såklart vara en hand också men den kändes avlång och någon cm bred! Oh Lilla bebis, vi älskar när putar och sparkar på oss så att pappa också får känna hur du far runt där inne!


Pappas tjej!



Liten plockar blommor till pappa!♥



Liten tycker om att plocka blommor till P! "För då blir pappa jätte, jätte, jätte glad när jag ger pappa blommor!" säger hon stolt och hon plockar maskrosor.

Liten har många favorit lekar, en är att leka doktor! Då leker hon att hon är doktor och jag eller P får vara patient, då måste vi ligga på rygg i sängen medan hon hämtar en spruta, plåster & något att lyssna på bebisen i magen med! "Ligg helt still där, jag är snart tillbaka". Hon är en så klok liten tjej och vet precis hur allt ska vara! Det är verkligen roligt att följa med in i hennes fantasivärldar!





Sad.



Idag lämnade vi Liten tillsammans på förskolan. På söndag kväll och måndag morgon förbereder vi alltid Liten och berättar som vanligt att det inte är vi som hämtar efter dagis och vem som kommer göra det. Ofta frågar hon om vi kan följa med hem till XX eller om vi kan hämta henne ändå efter dagis, ibland blir hon ledsen men vi försöker alltid vara positiva och berätta hur roligt hon kommer ha, att det ska bli kul att vara hos XX! Även om man står där och helst av allt vill grina för att det är så jobbig så hjälper det ju inte Liten, de känslorna får man stoppa undan för hennes skull.

På dagis ville hon inte gå från oss, vi gick ut på gården till fröknarna och barnen och sa hej då, puss och kram, som vanligt. Liten höll sig kvar, kom flera gånger tillbaka med utsträckta armar och ville ha fler pussar och kramar, utan leende, hon ville bara säga hej då flera gånger. Det svider så jävla mycket i hjärtat när man lämnar henne en måndag och vet att det kommer dröja 7 dagar innan vi ses igen! Framför allt gör det ont att se henne bli ledsen. Det gräver ett hål i hjärtat!


Liten, större, stor!

     
 94 dagar kvar!


           v.6          v. 8                  v.11                                  v.13                   v.15                  v.17                   
  


  v. 19                      v.22                                v.23                  v.25           v.26                
                                                                                            


95 dagar kvar!


Bebisen växer tillsammans med magen, den vänder & vrider sig, sträcker på sig & uttyttjar den krympande plats som ännu finns kvar! Liten stod & kände på magen när Bebisen tryckte ut huvudet & rumpan, hon skrattade & sa att bebisen visade rumpan för hennes ansikte...!



Mamma & pappa längtar efte dig lilla kärleksbarn! Jag undrar verkligen vad du är för någon liten person som gömmer sig därinne!



95 dagar kvar, det finns inte ord nog att beskriva tankar, känslor, längtan & kärlek!


"Ja måba leva"


Idag firade farmor & farfar Litens födelsedag! Vi tog med oss tårta, saft & kaffe ut & fikade på gräsmattan i solen, hur mysigt som helst!



Liten & P busade som tokiga & sprang runt & hittade på bus!♥ Det finns ingen som bättre på lek & bus än P!



Liten gömde sig i "sitt hus" bland alla grenarna i syrenhäcken!



Det är så synd att helgerna är så korta, vi hinner knappt blinka så är de över! Jag älskar varenda sekund vi har tillsammans, det är lycka!♥

 


Kalas middag!



Det är inte alla 3 åringar som älskar fisk & skaldjur men det gör Liten! Efter ett jätte roligt kalas åkte vi hem till bonusmormor & morfar & åt middag. Till förrätt åt vi räkor, musslor, stekt haloumi & rökt lax. Laxen tyckte hon inte var något vidare, men musslorna & räkorna - jag tror hon åt flest av alla! Bonusmorfar hjälpt till att skala, men rycka huvudet av räkorna fixade hon galant! Det var galet gott, vi åt grillat till huvudrätt, jag åt lax medans de andra åt kött, till hade vi bland annat sparris, en annan av Litens ovanliga favoriter!
Mums!


Kalas!



Idag firade vi Litens födelsedag! P & jag smög upp på morgonen, fantastiskt nog utan att väcka prinsessa på ärten fasten att hon sov bredvid oss! Sedan sjöng vi & kom med paket på sängen, på morgonbrickan fanns Litens favorit - Galiamelon & apelsinjuice! Fler paket väntade på Liten ute på frukostbordet...



Hela förmiddagen ägnade vi åt att städa & göra tårtor!  Liten övade på att sjunga "Ja måbaleva" för mig, P, "hunden" & filten. Otåligt väntade hon på att gästerna skulle anlända & sprang flera gånger till dörren & skrek "NU PLINGAR DE PÅ!". Men tillsist kom äntligen " alla barnen"!



Baka, baka liten tårta! Liten var grym på att göra lager men hon hade svårt att hålla fingrarna från munnen & "smaka" på allt;) Lillskruttan hade önskat sig en Pippi tårta! Simsalabim, så här blev resultatet!



Gästerna fick bjöds inte bara på tårta utan också på Litens favoritfrukter, vindruvor, jordgubbar, galia & honungsmelon!



Tack alla söta som kom & gjorde Litens kalas så toppen bra! Hon har varit så nöjd & glad & redan lekt massor med sina fina pressenter. Efter mycket bus var det en trött tjej som vilade sig en stund på eftermiddagen!
Nu ska vi ut till mormor & morfar & grilla, mums!

 Jag passar även på att gratulera mina föräldrar på deras 26 årig bröllopsdag! De låter som att de är 100 år gamla som hunnit med att vara gifta så länge, men ingen av dem har passerat 50 ännu! Jag kan bara hoppas på att jag & P en dag kan blicka tillbaka på ett så långt äktenskap! Kärlek!♥


Mums!



Liten hjälpte till att göra fredagsmyset, supergod fruktsallad med jordgubbar, vindruvor & äpple! Vi tänkte ha glass till men någon glass ville minsann inte Liten ha...Med mätta magar låg vi i en stund i soffan, läste böcker & kliade varandra på ryggen. Liten lärde oss en ny visa om en igelkott & berättade en massa fantasti sagor!



Imorgon ska vi fira Litens kommande födelsedag & äntligen ska hon ha sitt efterlängtade 3 års kalas! "Snart ska jag sova & sen när jag är vaken ska jag ha kalas & ha sugrör & rosa koppar, & då får man paket!"



Torsdags mys...



En stund i soffan för bara oss, vilken mysig avslutning på dagen. Lilla sessan sover & jag längtar redan efter en ny dag tillsammans med henne imorgon!




Tack försäkringskassan!



Det kom ett roligt vitt kuvert med posten idag! Ett besked från försäkringskassan där jag blev beviljad graviditetspenning! Känns otroligt skönt att ha det ordnat!


...huvudet mellan knäna...


Jag satt och surfade runt efter tips för hur man kan "behandla" yrsel under graviditeten och hittade både bra och dåliga tips, skönaste punkten var dock nedanstående som jag hittade på http://www.growingpeople.se/

"Om du känner dig svimfärdig - sätt dig med huvudet mellan knäna eller lägg dig med fötterna högre än huvudet"

Min fråga är dock bara, hur får man ner huvudet mellan knäna när man knappt kan böja sig framåt för att magen är i vägen?

Idag har jag förvärkar, foglossning och är allmänt förvirrad. Jag gick från dagis efter att ha lämnat Liten och glömde barnvagnen, som tur var kom jag på det precis innan jag skulle gå på bussen för att åka hemåt så det var bara att vända för att hämta vagnen! Glad är jag att jag en så länge inte glömt något viktgt, som vart jag bor eller liknande....


Tiden går!



98 dagar kvar! Nedräkningen fortsätter och dagarna rullar på fort!
Så blev vecka 26 till vecka 27, det känns att bebisen både blir tyngre och längre. Redan känns det skillnad på hur den kan röra sig inne i magen! Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå!



Liten är nyfiken på magen och bebisen, idag pussade hon långa pussar på magen och klappade både med händer & fötter! Hon är så söt & säger att bebisen ska få hennes saker & att hon ska bära på bebisen♥
Hon är verkligen ett litet kärleksknippe det lilla barnet, många pussar & kramar får man & gosiga mys stunder där farvoriten är att bli kliad på ryggen! Gosunge!


99 dagar kvar!




99 dagar kvar tills 3 blir 4. Häftigt, galet och fantastiskt underbart!



Evig lycka!



...Pour yourself all over me,
And I'll cherish every night here on my knees
And I'd give up all I have just to be with you
Now I only want to be right where you are
In my life I've learned that heaven never waits
Let's take this now before it's gone
like yesterday
Cuz when I'm with you there's nowhere else
That I would ever wanna be no
I'm breathing for the next second I can feel you
Loving me..I'm gonna Love you forever....



100 dagar kvar!



Nu börjar den verkliga nedräkningen! 100 dagar kvar till beräknad förlossning!



Bebis kläder!


Bebisens första kläder! Mormor och morfar har köpt bebiskläder, pyttesmå bodysar i strl. 50!
 Oh lilla plutt!



Min mormor, Oldemor som gammelmormor blir på danska har stickat små sockar till bebisen! En med rosa och en med blått band, för en pojke eller flicka!





Sökes: sömn



Normalt vaknar jag väldigt lätt, Liten behöver bara andas en aning tyngre än vanligt, och jag vaknar med spettsade öron på noll sekunder! Då ligger både badrum och kök mellan Litens rum och vårt och man tycker ju att varken en suck eller rörelse ens borde kunna höras gnom väggarna. Efter att jag blev gravid vaknar jag ännu lättare och tidigt! Bebisen brukar väcka mig strax innan kl 6 varje morgon och sedan har jag jätte svårt att somna om...Bebisen's dygnsrytm har rättat sig efter P's väckarklocka! Första alarmet brukar ringa omkring 5.45 men att varje dag vakna så tidigt utan att kunna somna om börjar bli en aning drygt...så snälla sov lilla bebis!

Imorgon är det ÄNTLIGEN Liten måndag, och jag kan knappt vänta tills lilla prinsessan kommer hem igen! Vi saknar dig så otroligt mycket lilla hjärtat!♥


Mys picknick



Vi kom precis hem från en jätte mysig picknick nere vid ån! Jordgubbar & alkoholfri bubbel, kärlek & en försmak av alla de härliga sommarkvällar som väntar, vilken underbar lördag!














Bebis shoppat!



Idag köpte vi ett babyskydd till bebisen! Tänk att vår lilla plutt ska ligga där sen! Även om vi är fullt medveten om att det inom 3 månder kommer komma ut en liten bebis från magen känns det mer verkligt när vi handlar saker som barnvagn, bebiskläder eller som nu, babyskyddet. Jag längtar verkligen jätte mycket efter att få hålla i vår lilla bebis och så som den bökar runt inne i magen tror jag att den längtar efter att få komma ut till oss också!


Det blev ett babyskydd från Acta Graco



En blöjhink från Angel Care är kanske inte det mest nödvändigaste men det kommer bespara oss en hel del otrevlig odör från många blöjbyten framöver...!


Snart är det dags att ta tag i vad som ska komma att bli bebisrummet, då är vi verkligen klara med de flesta matriella förberedelser inför ankomsten, det känns jätte bra! Vi har också funderat på att gå en förlossnings kurs på barnmorskemottagningen hjärtat, det är nog både givande och roligt!



!!

Jag läste på Aftonbladet - inte världens trovärdigaste källa är jag medveten om självklart - om en mamma som ger sin 8 åriga dotter botex! Skälet är att dottern tävlar i skönhetstävlingar och "inte gillar sina skrattrynkor". Det är ju fruktansvärt och borde klassas som barnmisshandel! Man kan ju bara hoppas på att det inte är sant, men tragiskt nog är det med största sannorlikhet det. Jag kan inte för mitt liv förtstå varför man inte låter sina barn vara barn?

Artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13019093.ab

Städa!



Dagen viks åt städning!

Städa badrum- check!
Dammsuga - check!
Torka golv - check!
Damma- check!
Byta sängkläder - check!
Torka ur ALLA köksskåp- check!
Rengöra ugnen - check!
Sortera Litens garderob - check!
Påbörja utrensning av bebisens rum - check!
Märka flyttkartonger - check!
Flytta ner kartonger i källarförrådet - check!




Herregud vad barnet har kläder! Jag satte mig med hela hennes garderob mitt på vardagsrumsgolvet och började sortera ut för smått & för varmt, hämtade sommarkläderna och gick igenom vad som kan tänkas behövas. Alla vinterkläder har nu flyttat ner i källarförrådet, känns underbart att de inte skall användas på mycket länge!



Gravidlista!


När fick ni reda på att du var gravid? 23 December 2010!

Beräknat förlossningsdatum: 24 augutsi!

Var det planerat? 
Ja!

Berättade för familjen: 
Bästa J samma dag som vi plussade, bästa L dagen efter, min bror i vecka 8 & våra föräldrar i vecka 10!


Har du mått illa?
Ytterst lite, så det kan knappast räknas!

Foglossning? En del

Andra krämpor?
Ömma bröst, trötthet, vatten i njurbäckenet, ont i ryggen...

Cravings: Citron, gröna äpplen, rostade mackor, oliver, salmiakbalkar, apelsin, citronvatten, Maraboo frukt & mandel & bladspenat har jag varit totalt galen i under perioder!

Avsmak för något?: Cigarettrök & öldoft, tandkrämslödder!!

Vad tror du att det blir för kön? Ingen aning, drömmer om en bebis men vet inte heller i drömmen om det är en flicka eller pojke! P & Liten tror på en flicka!

Första ultraljudet: På Mamma Mia i stocholm i vecka 7, vi såg ditt hjärta slå för första gången!

Andra ultraljudet: Rutin ultraljud på Akademiska hemma i Uppsala i vecka 18 och 3D/4D ultraljud i vecka 24 på Tittut i Stocholm!

Behöver du kissa ofta? 100 gånger per dygn...

Första fosterrörelserna? Kände första fladdret, "pirret" redan i vecka 11, så fortsatte det så fram till vecka 13 då P också kunde känna hur de rörde på sig, som smekningar mot handflatan.

Första sparkarna? Sedan vecka  har vi känt sparkar och sedan dess är det en liten karate kid som ligger därinne och övar!

Hur mycket har du gått upp i vikt: 8kg!

Är du rädd inför förlossniningen? Nej, jag litar helt på att min kropp klarar av det, jag är inte rädd för smärta men jag kommer förbereda mig inför den. Jag ser faktiskt fram emot att föda barn!

Planerad?



Det är ofta som folk frågar om bebisen var planerad eller inte, det verkar vara av stor betydelse om det var "meningen eller inte". Kanske beror det på att jag är ung, (22 räknas väl fortfarande som ungt hopps jag!) för jag har inte hört någon fråga P om vi planerade barn eller inte, med sina snart 29 år räknar nog andra med att det är dags för barn på ett annat sätt..?
Vår bebis var hur som helst så planerad som man kan planera ett barn - de har ju en förmåga att bli till när de själva vill - allt från att räkna dagar till ägglossning, äta folsyra och allt sånt som ökar chansen att bli gravid. Vi hade tur och plussade snabbt efter att vi bestämt oss för att det var dags för en bebis♥

Dagen jag plussade hade jag gått 5 dagar över tiden och visste mer än väl att jag var gravid, det bara kändes så! 23 december fick vi världens bästa julklapp, aldrig har någon av oss blivit så glada över ett litet blått streck! P fick den dagen ett litet inslaget paket när han kom hem från jobbet, i julklapp blev han pappa!



Jag vet inte hur många tester vi gjorde efter plusset, vi var så otroligt glada samtidigt som det kändes så overkligt! Nu 7 månader senare är vi fortfarande lika lyckliga om inte mer, det känns verkligen helt fantastiskt att vi ska få en liten bebis tillsammans, lilla fina kärleksbarn!


Älska sallad!



Den här veckan har vi ätit massor av sallad! Mums! P här kocken i vår familj, han lagar mat & jag städar. En grym fördelningen eftersom jag är pedant som älskar ordning & reda och P är grym på att laga god, nyttig och fantasifull mat!



Grekisksallad med haullomi & vitlöksbröd



Kräftsallad med melon & keso




Mozzarellasallad med vitlöksfyllda oliver & avokado

Personligen älskar jag en skvätt balsamvinäger som sista touch på min salladstallrik!



En bra dag!



Idag var jag änligen tillbaka på jobbet, visserligen bara för att vara med på ett personalmöte och för att fylla i diverse papper tillsammans med min chef men det var jätte kul att träffa alla fina kollegor igen! Ni är bäst!



Jag fick ett pressentkort på Barnens hus av mina fina kollegor och blev faktiskt lite ställd när jag öppnade och såg hur mycket pengar det var! Galet, tusen, tusen tack alla ni! Det var verkligen en fin pressent!



Min mamma kom förbi på kvällen en stund, med sig hade hon ett par nya plagg till Liten! Hon kommer bli jätte glad på måndag när hon kommer igen och får prova dem! Tak lille mor!



De blommiga blåa leggingsen är mina personliga favoriter!



105 dagar kvar!



Vecka 25! Bebisen är nu ca: 33cm lång & väger omkring 800g!

Det känns inte som att jag hunnit varit gravid i över 6 månader, tiden går så fort! Bebisen är verkligen en livlig krabat som knölar runt som attans i magen.  Favoriten verkar vara att ligga och tryckte ut sig så vi kan känna hela formen på den, huvud och rumpa! Galet. Jag var väldigt smal när jag blev gravid med mer eller mindre noll underhudsfett så det är säkert därför det går att känna och se både rörelser och formen på bebisen när det trycker ut sig sådär! Ont gör det, så ja försöker putta på h*n så att h*n flyttar på sig en aning!



Min mormor längtar efter bebisen och virkar nu på ett litet täckte, hon ringde här om dagen och sa att hon köpt en blå & en rosa body, hon är för söt min mormor!




Min kusin fick igår en liten flicka! Tusen grattis till er! (Tusen tilykke) Snart blir det fler kusinbarn!


sommar känslor!


Idag var vi på första gruppträffen hos barnmorskan, roligt att träffa alla andra föräldrar som vi ska följas åt fram tills att alla våra bebisar kommer! Det var en bra gruppp och en givande träff, bland annat gjorde vi en par övning därvi skulle ställa frågor till varandra om allt från vad vi attraherades hos varandra till hur vi ville att vår familj skulle fungera. Det var roligt & lockade till många skratt, tänk vad mycket man glömmer att säga till varandra  ibland...

 Efteråt köpte åt vi glass i solen & jag inhandlade årets bikini!




Jag ser fram emot beach 2011 med bulan i vädret!


Söndags frukost!



Helgfrukostarna är en av mina favoritstunder! Stress & måsten är långt borta & vi kan sitta precis hur länge vi vill & njuta av en riktigt god frukost!



Liten älskar frukt! Fick hon skulle hon kunna leva på det, det är väldigt tacksamt & gör att vi struntar i lördagsgodis & äter någon god frukt istället, eller smoothie, mums!

Här pillas det "belonkärnor" för fullt...



Vi brukar alltid äta frukt till frukost, på vardagarna blir det ofta äpple, päron, kiwi, apelsin eller banan medan det på helgerna blir bär, melon av olik slag, jordgubbar eller någon anna lite lyxigare & roligare frukt!


Söndags utflykt


Idag var vi på utflykt till "stora stenen" men farmor & farfar. Vi hade med oss fika & hade en jätte mysigt dag i skogen! Liten hoppade som en groda från en sten, hon var för liten för att hoppa från den stora stenen...



Liten & pappa hoppar!



Med farfar i täten gick vi hemåt! Promenaden till stora stenen & tillbaka är knappt 1 mil & det kändes rejält i magen när vi kom hem att vi gått långt. Sista biten vaggade jag fram likt en anka & önskade att jag kunde åka i vagnen tillsammans med Liten!


Familjen



Storasyster är nyfiken på magen & pratar med bebisen om allt möjligt! Idag låg hon & lyssnade på magen då hon pötsligt fick en spark på kinden!




Vem är det som gömmer sig bakom bulan?



På bilden har bebisen lagt sig på vänster sida & ligger & trycker ut sig så magen ser sned ut!




Hej där inne lilla bebis, vi längtar efter dig!

 


Betessläpp!



Idag var vi på Almungeprästgård för att se betesutläppet, och vi var långt ifrån ensama om att vara där! Det var hur mycket folk som helst som också ville se kornas första utevisstelse. Vi åkte med bonusmormor och stora T och hennes mamma J, vädret var fantastiskt, de kunde inte varit bättre.



Tjejerna tyckte det var både kul och spännande när korna sprang ut! De fick bullar med mjölk och träffade Mamma Mu och Kråkan!



Här står tjejerna och spanar in kossorna!



Ett glatt gäng på hemgång! Med oss fick vi en ost som hette "Jennie" och ett bröd från "Triller mat och bröd".



Posé på bondgården!

 


Bebis update!



Vi går till en privat barnmorskemottagning, som heter "Hjärtat" och idag hade vi tid hos barnmorskan, första besöket efter inskrivningen!
Allt såg bra ut, jag har gått upp 8kg, blodtrycket låg på 115/65, hb 122 och glykos 5,2, bebisen och livmoder ligger där de ska & magen hade växt 23cm.
Det var jätte kul att få lyssna på bebisens hjärta igen och Liten tyckte de var extra spännane! P spelade in hjärtljuden och bland de första jag gjorde när vi var klara var att skicka dem via mms till min mamma!




Vi är många som längtar efter bebisen, mormor och morfar, farmor och farfar, morbror och farbröder, vänner och inte minst vi!♥


Torsdag!


Varje morgon när vi åkt förbi fontänen på torget har Liten sagt att hon vill titta på "vattnet", så idag åkte vi dit efter förskolan. Vi satt och kikade på det bubblande vattnet och kastade i smågrus när Liten sa att tycke att vi skulle köpa en fontän och ha hemma!



Vi hade tid hos barnmorskan så medan vi väntade på att klockan skulle bli tre och på att P skulle sluta jobbet gick jag och Liten och fikade. Vi satt och tittade på folk genom fönstret och busade, Liten drack nästan hela sin smakis på en gång men tappade fort sugen på sin kokosboll,hon var mer intresserad av sina russin vi hade med oss.



När vi kom hem gick vi ut och lekte i lekparken och hälsade på "semlan", så kallar Liten en katt som bor i området och som brukar komma fram och prata lite när vi är ute. I nästan en timme hann vi vara ute, sedan kom farmor på besök och vi åt middag tillsammans!



Farmor hade med sig ett paket -  ett par rosa Pax tofflor, Liten tyckte de var så fina att hon ville sova med dem!



Gissa kön!



Är det en lillasyster eller lillebror som ligger här inne och gror? Barnmorskan skrev upp sin gissning på en lapp som ligger oläst i kuvertet...är det någon som vågar sig på en gissning?





 


111 dagar kvar



V.24, tiden flyger iväg! Igår uppskattade barnmorskan Lille frö's vikt till 684g & h*n ska vara omkring 24-30 cm lång, allt såg fint och bra ut. Fortfarande mår jag oförskämt bra, trötthet, ont i ryggen & kramper i vaderna är små krämpor som med viss charm påminner om livet där inne. Jag har börjar få ont i skenbenen, men jag tror att det är vatten som börjar sammlas för det går över om jag ligger med benen i högläge en stund.




Idag ska vi till barnmorskan för första kontrollen sedan inskrivningen, det ska bli kul att se hur mycket magen växt och hur mycket jag gått upp i vikt. Liten ska följa med, hon tycker det är roligt att prata om bebisen & allt som hör till! Vid frukosten idag satt vi & funderade på namn, Liten tyckte att bebisen kunde heta Marie som sin fröken på förskolan!




Iphone4



Nu tillhör jag flocken, massan & "alla andra". Nu har även jag en iphone i min ägo! Föga orginellt men dock var jag i stort behov av en ny mobil! Alla mobiler jag någonsin ägt har haft en förmåga att ha gå sönder, en gemsam nämnare de alla haft är att de varit av märket Sony Ericksson. Aldrig mer!



En av Litens urväxta strumpor får agera mobilskal och förhoppningsvis förhindra allt för många repor!



Nu ska dagen ägnas åt studier, städning för att senare avslutas med ett kort arbetspass!


Lilla fina bebis!



Idag var vi på det så efterlängtade 3D/4D ultraljudet! Liten var med och hon var väldigt förtjust över att få se bebisen! Hon kunde peka ut ögon, öron, näsa & mun på bilderna på sitt lillasyskon! Det var helt fantastiskt att se vår lilla bebis ligga & knöla runt där inne i magen, den sparkade & fäktade med armarna. När jag låg där & tittade på vårt mirakel försökte jag hålla tillbaka tårarna men en liten rackare slet sig & suddade för en stund bilden av det fina vi har skapat!




Jag har tittat på bilderna & inspelningarna om & om igen, tänk att det är vårt fina lilla barn!



Barnmorskan tyckte att bebisen både var lik P & Liten & att Liten var lik mig, haha det måste väl innebära att jag & P är lika! Det skulle vara så roligt om Liten & syskonet liknar varandra!



Könet fick förbli hemligt, barnmorskan tittade efter men stängde av skärmen så att vi inte såg. Hennes gissning skrev hon ner på en lapp som vi lade i ett förslutet kuvert, så vi får se sen om hon gissade rätt eller inte! 



Fina lilla älskade bebis! Det var underbart att höra ditt hjärta slå, jag kommer aldrig glömma ljudet av liv!



Lek & pyssel



Vi har busat & pysslat ikväll! Liten har klippt & klistrat, vi gjorde en krona, en loppa, en "spökmask" & en massa teckningar! Liten hade väldigt roligt åt sin egen spegelbild!


l






Fråga mig inte vad detär "spökmasken" föreställer, det är ett resultat av Liten & P's fantasi!


Äntligen måndag!



P hämtade Liten själv på förskolan idag då jag fortfarande satt hos frisören. Jag kom hem och mötte dem båda på gräsmattan utanför huset & Liten sprang & mötte mig i en stor kram! Så underbart att hon är hemma igen! Liten var jätte glad & sa förtjust att pappa hade målat håret! Hon ville också måla håret & blev lite sur när vi sa att hon fick vänta med det tills hon blev stor!



Till middag blev det pastasås med räkor, sockerärtor, tomat & champinjoner, gott!



Till efterätt åt vi jordgubbar & björnbär med kokosflingor.

Nu sitter P & Liten i badet, då & då ropar hon att jag ska komma & titta när de busar!


SKRÄP.



Det är inte ofta vi äter skräpmat, men vid fåtal tillfällen händer det. Idag var en sån dag & vi bestämde oss för att vara lata & köpa pizza. Väl inne på pizzerian sitter två barnfamiljer tillsammans & äter. Äldsta barnet är inte mer än 5 år & yngsta kan knappt sitta stadigt i barnstolen, alla barnen äter pizza & kebab & dricker cola, visst jag skulle inte ge mina egna barn varken pizza, kebab eller hamburgare men vad både jag & P reagerade på var att pappan till yngsta barnet sitter & matar henne med cocacola! Seriöst?! Det borde väl vem som helst förstå att det inte är hälsosamt att trycka i en bebis cocacola! 
I min värld är det helt främmande att låta barn äta sån typ av "mat", vi har aldrig tagit med Liten till McDonalds eller någon annan typ av snabbmatskedja...varför vill man ge sin barn sån "mat"?  Äter vi pizza hemma när vi har liten så är det pizza vi gjort själva, då vet vi vad hon får i sig för något...det handlar ju inte bara om att snabbmat är onyttigt, det innehåller så mycket skit & tillsattser jag helst  besparar mina barn tills de är mycket äldre. De har ett helt liv på sig att äta skit & behöver inte vänja sig vid sånt som små...


Köpa bil?



Nu säljer vi fina lillbilen! Idag lades den ut på blocket, kika gärna in om det skulle vara något intressant:

http://www.blocket.se/uppsala/Renault_Clio_1_2_16v_sportpkt_33586992.htm?ca=10&w=1




Viva la France!



Så var resan bokat! Känns skönt att ha något att se fram emot i sommar, tyvärr kantas inte dagarna av allt för glamorösa händelser för tillfället & en morot som en vecka i la france lockar. Liten fick inte resa med oss - behöver jag ens tillägga att det inte var vårt beslut? - Jätte tråkigt verkligen, det hade varit underbart om vi kunde resa hela familjen! Förhoppningsvis får vi möjlighet att resa senare, kanske då med en lillesyster eller lillebror?
Imorgon är det Liten måndag, vi älskar dessa måndagar! Det är så underbart att hämta solstrålen på förskolan hon blir så glad!♥



Imorgon ska jag ägna dagen åt att sitta hos frisören och hoppas på att återfå min blonda hårfärg! Det ska bli kul att se vad Liten säger när både P & jag ändrat hårfärg under veckan! Från och med imorgon komme hela familjen att "matcha" varandra...


 


RSS 2.0