Ingen annan....


Pappa älskar dig!
Den kärlek du ger dina barn är otrolig, de kan inte få en bättre pappa älskling!


Vi fann varanra, en för oss okänd sort av kärlek, äkta & sann. Förenade av passion, kärlek med ringar som symbol för evigheten, en vilja & en önskan om ett barn blev sann. Livet med dig är underbart & jag är tacksam för varje ny dag vi delar!♥


Lördag



Idag har varit en fixar dag! En sväng förbi IKEA inbringade champangeglas, spjälsängsskydd & lite annat smått & gott, vi köpe några plagg till bebisen & hämtade familjevaggan hos min farmor & farfar! Liten har prov vaggat & säger förståndigt att man måste vaga "försiktigt..". Både min pappa & faster har som små bebisar sovit i vaggen som min farmor & farfar inhandlade på Våla Magasinet för måånga år sedan!

Nu är det mesta klart inför bebisens ankomst! Det gäller bara att göra klart barnkammaren, sedan är vi redo! Det börjar verkligen närma sig & vi längtar så mycket nu! Lilla bebisen har börjar vända sig neråt men för det mesta ligger den tvärsöver magen, lägger man händerna över bulan känner man rumpan på ena sidan & huvudet på den andra!

 


Hemma hos Pelle.



I veckan har vi hälsat på Pelles Svanslös Hus! Det var spännande! Liten klädde ut sig till katt, lekte i "assären" -  affären - svingade sig i Bill & Bulls lian, kikade på Pelle & Majas kattungar & tittade på dockteater & åt köttbullemacka till lunch, vilken dag!





Liten gillar att åka buss & hon vet precis vart hon ska sitta, längst bak ska det vara!


lycka



"Pappa, mamma umpe, i magen finns en liiten, liiten soffa som bebisen ligger i & äter klubba!"
Fantasin vet inga gränser, Liten har massor med underbbara ideér om hur bebisen har det i magen & vad den har för sig. Liten berättar hur bebisen "åker bil, äter mat, sover, hoppar, springer runt, runt, leker med glittriga leksaker, hoppas studsmatta, badar, bajsar, sjunger & dansar i magen..."



"I augusti kommer bebisen ut" säger hon, & berättar vad hon & bebisen ska hitta på då!♥
Magen får många pussar av Liten, godmorgon & godnatt hej då pussar, lilla sötnosen!


vecka 30



I 210 dagar har jag burit dig i min kropp lilla skatt, i 30 veckor, i 8:a månader har jag & P fått uppleva det mest fantastiska underverk två människor kan dela med varandra! Det är nu bara 70 dagar, 10 veckor kvar tills du beräknas komma ut till oss! Storasyster pratar så mycket om dig, pussar på dig genom magen, klappar & lyssnar, tänk den dagen när ni får mötas för första gången, magi!♥




Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.  Såhär stor är bebisen nu!




Du sparkar och puffar i magen hela dagarna, jag tror bestämt du har det efter din pappa, kanske blir du fotbollspelare som honom!



Bebis längtan



Liten leker att hon ha en bebis i magen! Imorse låg hon som vanligt mellan mig och P och bland de första hon sa när hon vaknat var at hon skulle säga godmorgon till bebisen! Magen fick en puss & ett "godmorgon lillasyskon!"


Kladd & gegg!


Idag har vi lekt hemma hos stora T! Liten, stora T och P hoppade studsmatta tillsammans, vi kladdade i sandlådan och bakade sandkakor och åt mat ute i solen! Mysig dag!


Gröna fingrar?



Snarare var de svarta av jord när vi var klara med omplanertingen av våra olika växter! Bonusmormor kom förbi och hjälpte oss, tomatplantor, avokado, dill, rödbetor, bönor och Litens egna jordgubbsplanta fick nya krukor och placering på ballkongen. Liten var såklart med och fyllde de nya krukorna med jord och växter, till slutet av sommaren kan vi kanske äta av våra egna tomater!









Imorse åt liten av sina första helt självodlade jordgubbar!

 


Älskade Liten Måndag!



Idag har vi haft mysdag hemma! eftersom vinden inte inbjöd till vatten lekar utomhus ordande vi med badbaljan på ballkongen. Liten har hällt, öst, vattnat och badat i sin alldeles egna lilla "pool". Jag älskar dagar som dessa, utan måsten och skynda, allt flyter på i sin egnen takt. Liten plockade blommor till P & vi gjorde fläder isglass till efterätt!



På kvällen hade vi en mysig stund ute på ballkongen, en sådan som gärna får vara för evigt. Liten satt i mitt knä och lyssnade på magen, kände på sparkar och puffar medan hon pratade med sitt lillasyskon där inne. Så underbart att vi har en helt ny vecka framför oss där allt får vara som vanligt igen!♥

 


veckan som gått





















Behöver jag säga att vi haft en grym vecka?


semester



Bloggen har liksom vi haft semester. En sista dag tillbringar vi i Aspermont utanför Nice i Frankrike, en sista dag i solen bredvid poolen, med rödbrända kroppar efter allt för mycket sol. Oundvikligt har vi legat och låtit huden mättas av varje soltimme. Vi har varit i Monaco, tittad på lyx yacher stora som hus, med människor med liv långt från våra egna, vandrat runt i gamla stan, ätit musslor & firat svärfars 60 års dag på lyxresturang och åkt taxi upp för de mest krokiga vägar jag någonsin sett. Idag sitter jag och P för oss själva en stund, vi sitter på terassen med ustikt över bergen, byarna, delar av Nice och längst bort medelhavets dimmiga blåa eviga.
Idag var Liten ledsen när vi skulle prata med henne, hon började bara gråta & det sticker med kniv i hjärtat när man är tusentals allt för oändliga mil långt bort från henne. När vi pratade med henne sist sa hon att vi skulle hämta henne, "ni måste hämta mig, ni måste hämta mig här..."
Imorgon är det hemfärd, det blir både skönt och tråkigt att återvända hem till vardagen, men mest av allt ska det bli alldeles underbart att komma hem till Liten!♥

Bebisen i magen har hunnit bli 29 veckor, 29 veckor och 3 dagar för att vara exakt! Den puffar, sträcker på sig och hickar. Dryga 11 veckor kvar, plus/minus 2, vi ser så fram emot att få träffa dig lilla kärleksbarn!


Jag blev lycklig!



"Självklart älskar jag mitt bonusbarn"

P kom hem och gav mig en utriven sida ur Metro, en kolum skriven av Helena Sandklef. Jag läste & kände en så efterlängtad känsla av att just den här människan förstår precis hur jag känner, hur P och jag ser på vår familj! Det var lycka att läsa & jag vill mer än gärna dela med mig av det så att fler kan få förstå! Helena Sandklef du är min hjälte! Jag hoppas ni orkar ta er igenom texten, annars klicka er in på länken: http://www.metro.se/kolumner/sjalvklart-alskar-jag-mitt-bonusbarn/EVHkfa!L2efaF0MlnqG/

"Ska jag ge kvittot till mamma? Mitt barn tittar på mig och vi ler mot varandra. I samförstånd.
– Ja det kan du göra, svarar hon.

Vi ler, mitt barn och jag, för vi är inte mor och dotter, vi är inte ens släkt. Men det finns ingen anledning att börja rätta. Båda två är vi medvetna om vår relation till varandra och kärleken, vågar jag påstå, är precis den samma.Ofta får jag höra att det är beundransvärt att jag älskar mitt bonusbarn så mycket som jag gör, men att det blir skillnad när jag får egna barn, barn på riktigt. Att den kärleken, den är något alldeles, alldeles unikt!

Men talar man likadant till en adoptivförälder? Vem kan säga när kärleken är rätt eller fel, vem kan avgöra vem som får känna vad? Att jag inte bidragit till halva hennes genuppsättning är faktiskt helt ointressant. Vore en avbild viktig skulle jag stoltsera med att hon speglar både min mimik och humor.
Ska jag, när mitt älskade barn viskar ”jag älskar dig” innan hon blundar för natten, säga: ”nej, vi måste ta det lite lugnt med kärleken, vi får inte älska för mycket. Det finns en maxgräns avsatt för såna som oss. Du är liten nu men en dag kommer du förstå.” Jag är vuxen, men jag förstår inte.

Sedan när blev min och hennes kärlek ett hot mot den heteronormativa familjebildningen, sedan när kräver kärlek en födelseattest? Det är ett litet barn vars hand jag håller längs vägen in i vuxenlivet och i detta möte frodas kärlek, ömhet, uppoffringar och skrubbsår. Rädslan varje gång hon släpper min hand, lyckan varje gång hon tar den igen. För varje tår hon fäller, fäller jag tio, för var smärta hon går igenom vill jag gå under. Varje tappad tand, varje hemlis. Det är något jag delar med adoptivföräldrar, bögföräldrar och biologiska föräldrar. När hennes mamma berättar för henne om deras fantastiska första möte där på bröstet så berättar jag om att finna en skattkista till bredden fylld med guld.

Jag kan aldrig lova att jag kommer finnas på exakt samma plats, lika lite som en biologisk förälder. Men jag kan lova att jag kommer älska henne så länge jag förmår älska, och bära det ansvar som kommer i dess kölvatten. Min kärlek kräver ej någon välsignelse, men jag hade varit glad över lite respekt."


Så blev det söndag



Söndag är dagen med vemod! Imorgon bär det av till underbara Frankrike, en vecka utanför Nice, en vecka i ett vacker hus med pool och förhoppningsvis vackert väder ser vi givetvis fram emot! Men det är också en vecka utan Liten...

Idag har vi varit ute i solen! Liten har svalkat sig i en liten balja medan P och jag solade bredvid, det är sommar! Snart ska vi göra igen isglass som vi förhoppningsvis kan njuta av till efterätt!






Mys efter bad!


sova...



När vi sa godnatt idag sa Liten "mamma umpe, du är min bästa kompis" ♥ Vi låg i hennes säng och läste om Sune som letar efter katten och Liten blev kliad på ryggen, sedan borrade hon in ansiktet i mitt och kramade min hals, så låg vi så länge länge tills hon nästan somnade, just då fanns det ingen annanstans jag hellre ville vara!



Bus med bonusmormor!








Kalas dag!



Idag har vi varit på 3 års kalas! Liten valde paket till födelsedagsbarnet, hon va stolt! Ungarna sprang runt som tokiga och lekte med dinosaurier & gick på skattjakt efter gömda godispåsar! M som fyllde år sa att Liten var hans bästa kompis, söt! Vi fick jätte mumsig tårta & hade en super dag! Tack fina söta S för ett toppen kalas!




Middag åt vi ute! Vi tog med en picknick korg med pasta sallad och melon, gott! Vi älskar att det äntligen är sommar!


syskonkärlek



En dag när jag hämtade Liten på dagis ropade hon till barnen "här kommer min mamma umpe och där ligger min lillasyskon!" och pekade på magen. En liten flicka kom fram och tittad skeptiskt på magen och frågade "vad är det där?" "Det ligger en bebis där innne" sa jag, "Liten ska bli storasyster!" "Hm, får jag se?" frågade hon med arrmarna i kors och såg om möjligt än mer skeptiskt ut;)





Liten säger att det är en lillasyster i magen, alla andra som gissar tror att det är en pojke så det ska bli riktigt kul att se vem som har rätt...Liten pratar mycket om bebisen och tycker om att ligga och lyssna och känna på puffar och sparkar. Idag sa hon att bebisen tuggartuggumi och kör bil i magen!♥

 


En underbar dag i bilder!



En dag som började i tvättstugan, frukost med nygräddade scones, lek i sandlådan, besök av bonusmormor & fika med vattenmelon på ballkongen, lek med stora T, rida häst & som avslutades med en god middag med de bästa i trädgården!♥

















vecka 28!



"Trefjärdedelar av din graviditet har passerat. Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag.
 I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm."


Igår var vi hos barnmorskan, Liten tycker att det är jätte kul att följa med och få lyssna på bebisen och titta på när barnmorskan mäter magen. Vi pratade förlossning med föräldragruppen, kul! Både jag och P är taggade! Liten brukar ligga med örat mot magen och lyssana, sedan härmar hon hjärtljuden från dopplern och säger att det är så det låter där inne! Bebisen rör på sig mycket och gör många kulerbyttor, de är härligt att både P & liten får känna så mycket sparkar och puffar!




Simm som fisken!

 


Idag har vi varit i simhallen, Liten lärde sig att ligga på magen och flyta medan & sparkar med benen så att hon "simmar". Hon var väldigt stolt & glad över att ha lärt sig det idag! Efter bus i bassängen satt vi i bubbelpoolen, "det är så skönt och mysigt" säger Liten, hon undrade vart bubblorna kom från & sa att vi inte kunde köpa en bubbelpool för den "var för stor för vårt hus"...
Imorgon blir det lek med stora T! Det längtar vi efter! Tjejerna ska rida häst & till middag planeras hemma lagad pizza, vilken dunder fredag!


Liten är doktor!



Litens nya favorit lek är att leka doktor! Alla får turas om att vara doktor och patient, när Liten är doktor måste man ligga stilla i sängen, "jag kommer alldeles strax och undersöker dig, ligg still nu" säger hon medan hon häm tar doktor saker. Hon lyssnar på bebisen i magen, ger oss sprutor och plåster, mäter fötterna och så får ma bandage ibland!





Här har Liten fått bandage av doktor pappa!



RSS 2.0