Farväl!



Jag säger hej då till min fina blogg & fortsätter nu skrivandet & berättandet om vårt liv på den nya bloggen
 http://mammajniee.blogspot.com/

Vi ses!

Puss&kram


Det är DEN jag vill ha!



Jag gillar de äldre modellerna av Bugaboos skötväskor och har kikat runt ett tag efter en. Bugaboos nya skötväskor är skinnväskor, ett material jag inte alls, av moraliska skäl, vill köpa! Men så har vi fått tag på en av de äldre modellerna, en svart väska, av nylon. Passar perfekt på vår vagn i sand och off white!

På Bonti säljer de ut några av de äldre modellerna av skötväskorna för 695 kr plus lock för 125 kr.




Längtar efter premiärtur med bebbon...! Det känns fortfarande alldeles överväldigande att  vi, om ett par få veckor, kommer ha en liten bebis som ska ligga där i vagnen! Längtan är stor!


Namnförslag?



"Mamma umpa, pappa..vad ska bebisen heta då? Vi måste hitta på en namn till bebisen!" Säger Liten och lägger huvudet mot magen. Namn är svårt, det är ett stort ansvar att ge en liten människa det namn det ska bära resten av sitt liv, ett namn som både ska passa ett litet barn men även en vuxen kvinna eller man.

Vi har ett par olika  namn favoriter som vi funderar på. Liten har kommit med ett riktigt bra förslag på ett flicknamn, ett namn både P och jag fastnar för mer och mer, så vem vet, kanske blir det storasyster som får namnge vårt lilla frö!



Liten ligger och klappar bebisen med fötterna, för "bebisen gillar det!"♥


Picknick i det gröna



P trotsade sin onda hals och föreslog picknick i det gröna! Sol, skratt, blå himmel med bomulls moln, fika, lek och spring i bena, jag älskar dessa underbara dagar!






Mina älskade!


sanning






Grilla!



En dag i skogen med korvgrillning, kurragömma, lek och upptäcksfärd bland myrstigar och hästhagar tillsammans med stora T, Julia och Stoffe = roligt!








6 veckor kvar!



Vecka 34! 39 dagar kvar tills du är beräknad att komma ut till oss!

Det är helt otroligt vad fort tiden går! Jag har verkligen turen att ha en riktigt bra graviditet! Ibland har en del dagar känts tyngre än andra när trötthet kombinerat med foglossning och allmän osmidighet blivit extra påtagligt, men i övrigt har jag och mår jag oförskämt bra! Jag har fått många fina komplimanger, att jag "strålar" det är verkligen inte ett uttryck jag själv skulle använda för att beskriva mig med men det är fantastiskt trevligt att höra att andra tycker att man ser bra ut!



Liten - Sch! Hör du?
Jag- Vadå? (ett svagt surrande ljud hörs)
Liten - Det låter?
Jag- Det kanske är grannen som dammsuger?
Liten- Jag tror på det är bebisen! Lyssna! Den pratar med oss! Jag måste pussa på bebisen, lyssna!
(hon lägger kinden mot magen och bebisen puffar)
Liten- Hör du? Jag hörde bebisen!♥

 


Skansen!



Igår åkte vi till skansen, till "djurlekparken"! Vi frågade Liten vilka djur hon ville se, "maskar!" svarade hon glatt!



Liten red både på dalahästen och spanade på björnarna! Björnarna bodde i två inhängnader, Liten förklarade att det ena var deras "jobb" och det andra deras "hem", klokt!



Liten hittade en "mask"...också kallad skogs snigel!









Vi avslutade dagen med en glass vid st: Klara Kyrkan!

 

Trötta fötter påväg hem! Liten somnade som en stock i vagnen och efter att ha knatat omkring i flera timmar önskade jag också att jag kunde krypa ner där bredvid henne och vila en trött rygg!



Hemma kröp vi ner i ett varmt bubbelbad! Skönt efter en lång dag med massor av skoj!


vi+sommarstugan=sant!



Ett par underbara dagar på sommarstugan är över! Blåbärsplockning i skogen, fika vid havet, bad vid stranden, meta småfisk på bryggan, båt tur och fika på havet! Frukost ute i solen, myggbett, blåbärspaj, tidiga mornar ute på havet för att lägga nät, middagar med fisk och skaldjur, sol och åskväder!  
















semester!



Liten kom hem idag, äntligen! Hon sprang oss till mötes och hade plockat en blomma och frågade om "bebisen hade kommit ut nu?"♥ Hon öppnde sina paket och ville med detsamma ha sin nya prinsessklänning, våran fina lilla tös! Nu bär det ut till sommarstugan, ett par dagar i lugn och ro med bad, blåbärsplockning och mys känns galet efterlängtade! Stora T med familj kommer hem från deras semester i veckan och Liten längtar så mycket efter att få leka med sin bästis!





Smultronställe



Dagarna hos mormor & morfar passerat allt för fort! Det var mysigt att komma hem som mormor säger, träffa släkt och nya kusinbarn, strosa runt hemma i mormor och morfars trädgård, fylla magen med gigtantiska smultron och njuta av att bara ta det alldeles "roligt"... Mormor skickade med paket hem till Liten, både hårda oc mjuka! Bland annat hade hon hade stickat till både henne och bebisen!





Resan dit gick smidigt, utan problem. Hemresan var dock värre! Jag fastnade i säkerhetskontrollen då jag fått med mig en förlovningspressent som visade sig vara en tårtspade! Den fick givetvis inte gå som handbagade och jag fick veta att jag skulle lämna in den vid en specell disk. Att vara höggravid, stressa runt och försöka hitta rätt med små tidsmarginaler för att sedan upptäcka att gaten jag skulle till låg i helt andra änden av Kastrup slutade med att jag missade min flight. Trött och med galet mycket envisa förvärkar slutade det hela med en ny biljett till en flight hem 4 och ½ timme senare, jag träffade turligt nog ett par otroligt snälla, omtänksamma människor som kunde hjälpa till! Otroligt tack! 


Love



Something they call love...




Liten blev stor!



33 veckor har nu gått, herregud, 7 veckor kvar bebisen!

Vecka 6 vrs vecka 33!



Tänk att kroppen kan förändras så! Om jag hade haft en bild på magen innan jag blev gravid skulle man kunna se att den redan i vecka 6 var svullen och att den lilla, lilla bulan som sticker ut framför höftbenet inte fanns där då...


Up and away!



Idag reser jag till danmark, SOLO! Visst, det rör sig bara om 4 dagar och det ska bli riktigt kul att komma ner till familjen, men ooh vad jag kommer sakna min babe!♥ Visst ska man "kunna" vara ifrån varandra och det är säkert nyttigt på alla sätt och vis att sakna varandra i ett par dagar, but still! Vi brukar inte vara ifrån varandra, så det är en ovan känsla att resa ensam! Jag vill ner till släkt och vänner innan bebisen kommer, min kusin fick barn för ett tag sedan och jag måste ju hälsa på mitt lilla kusinbarn!

J+P+Liten+Bebisen=♥

 


Long time, no see!



Igår träffade jag en gammal vän! Det var över ett år sedan vi sågs sist och mycket har såklart hunnit hända under den tiden, hon fick precis sitt första barn & jag väntar mitt! Det är så roligt och en aning "typiskt oss" att våra liv fortfarande följer samma spår, något vi alltid haft gemnsamt! Hur som helst kunde ingen av oss tro att det var 1 och ½ års sedan vi sists sågs, mer som en vecka!



När det begav sig, 2009!


Kontroll



Kom precis hem från barnmorskan och träff med föräldragruppen! Allt såg bra ut, blodsocker, blodtryck & sf mått. Bebisen ligger med huvudet ner, känns lagom stor och magen växer i sin stilla takt. Även om både jag och P tycker att känns magen är enorm håller den sin egen tillväxtkurva snäppet under "normarl kurvan". Barnmorskan beräknade bebisens födelsevikt till omkring 3,5kg, en alldeles lagom liten bebis! Vi har bara en gruppträff kvar och därefter ett studiebesök på förlossningen, sedan är det dags att invänta alla småttingar!
Idag kunde P inte följa med, första gången han missar en kontroll! Så snart det var klart ringde han för att höra hur det hade gått och vad  som sagts, du är så fin du älskling♥


Guldkorn



Liten säger så många fina och finurliga saker! Hon pratar och berättar om allt möjligt, fantasin och inlevelsen har inga gränser och jag önskar att jag kunde spara alla hennes konversationer, låsa in dem i ett minnesfack för att aldrig kunna glömma dem!

- Mamma umpe, haar du sminkat dig här? på ögonbrynen?"
- Ah
- Har du målat dom här också? Pekar på ögonfransrna
- Ja, de har jag!
- Ooh va du är fin!

- Jag är mammas umpes sockertopp, pappas nakenfis & mormors (bonus) hönapöna!

- Jag ääälskar er, jätte, jätte, jätte , jätte, jätte, jätte mycket! Och ni älskar mig, och bebisen älskar jag jag jätte mycket också!

- Din mage är stor, min är liten och mina broster är små, samma pappas men dina broster är jäätte stora!


syskonkärlek



"Jag äääälskar dig bebisen, jätte, jätte, jätte mycket!" säger Liten & klappar & pussar på magen. Stolta storasyster! Hon gnäller ibland & säger att "bebisen mååååste komma ut nu...i augusti kommer bebisen ut!" Jag kan inte vänta till den dagen de får ses för första gången!♥


Veckorna går!

 

Såhär såg magen ut i vecka 31...
(bebisen ligger som vanligt och knölar så magen ser vind och sned ut!)



och i vecka 32...



(This is it! Pappa pekar stolt!)

Idag är vi i vecka 32+5, snart har 33 veckor gått! Det är idag 51 dagar kvar till beräknad förlossning!



sommardagar



Bloggen har haft ett tillfälligt semester uppehåll! Vi har fyllt våra semesterdagar med sol & bad i både poolen, sjöar & hav, vi har varit i sommarstugan, plockat blåbär & fått myggbett, grillat & åkt på kosafari! Regniga dagar har vi spenderat på biblioteket & lånat syskonböcker, hoppat i vattenpölar & pysslat med pärlor & skapat ett smyckeskrin fullt av halsband & armband. Magen har växt & Liten har legat på magen & viskat "jag älskar dig bebisen", hon har lärt sig att luras, skaffat en låtsaskompis, Lina, & lekt otaliga timmar i skogen!


















RSS 2.0