Kärlek

Till P

Du är min bästa vän, min sambo, min pojkvän, min kärlek, min trygghet. Du är världens finaste pappa, du tar hand om oss på allra bästa sätt och finns alltid vi vår sida. Vi delar varje vaken stund. Du gör mig så lycklig & hel, att leva med dig är det finaste som finns. Det finns inga ord som kan beskriva vår kärlek.


..."Baby jeg var solgt lige fra start.
Ku' ik' gå hurtigt nok.
Jeg tog dig ind og lod dig bli',
en del af min familie.
Så uskyldig, du gjorde mig så lyk'lig.
Min engel, ville have givet dig mit efternavn
Min engel, For evigt, Jeg elsker Kun dig
  For stjernerne på himlen, ingen tvivl du var min engel. Og alle folk ku' se du var med mig,jeg var så fucking stolt.
 Min engel, For evigt,
Jeg elsker, Kun dig♥..."


Liten får hjälpa till

Jag och P tror att det är både bra och viktigt att barn får lära sig genom att hjälpa till, samtidigt som de blir både roligare och lättare för hela familjen. Hemma får tösen alltid - om hon vill, vilket hon oftast gör - hjälpa till med allt från matlagning till att duka fram både mat och tallrikar/bestick till måltiderna och diska.
Vi hjälps tillsammans åt att städa undan leksaker och ställer saker på plats, hon är jätte duktigt och så ordentlig!För att nå upp i köket och badrummet har hon en egen pall som hon själv tar fram och ställer vid kylen eller köksbänken, så att hon alltid har möjligheten att vara med. En av hennes favorit sysslor just nu är att pressa apelsiner till juice på morgonen. Givetvis är vi alltid med henne och hon får aldrig vara i närheten av knivar, saxar eller dylikt, inte heller varma plattor eller ugnen.
Både P och jag är noga med mat och matvanor så det känns naturligt att låta henne ta del av det och lära sig, personligen tror jag att det är av väldigt stor betydelse för ett barns framtida matvanor och matkultur vad det lär sig som litet. Vi tycker inte bara att det är vikigt att hon äter nyttig, hälsosam mat, utan också att hon är ute mycket, får leka i alla sorters väder, upptäcka och prova på, på egen hand. Det är synd att så många barn växer upp med att äta processad halvfabrikat mat, tv tittande och för det mesta vistas inne. Framförallt tv tittande anser vi är helt galet, en del barn ser på tv innan dagis/skola, (på en del dagis tittar barnen till och med på film!) och sedan direkt när de kommer hem slås tv på för att tillslut avsluta kvällen med bolibompa eller en film. Vad hände med föräldrarna som lekte med sina barn? Vi tittar ALDRIG på tv med lillan, aldrig, och det finns heller inget behov av det. Vi målar med kritor och vattenfärg, leker med pussel, bilar, läser böcker, leker kurragömma eller andra buslekar och vips är det dags för läggning. Vi har helt enkelt inte tid med tv, film eller data för vi leker tillsammans istället, och jag lovar det är så mycket roligare och mysigare!

Äntligen färg och form!

Detr börjar arta sig, ännu är jag ingen expert på dessa kodmallar men de börjar ge sig! Denna mall hittade jag på: http://tescho.se/webdesign/gratis-bloggdesign/ efter att ha blivit tipsat av världens bästa Julia! GRYMT!

Grön mat, Gröna kläder!

Vi är en grön familj!

I vår familj försöker vi vara så miljömedvetna som möjligt, vi gör allt från att släcka lampor, sopsortera och köper givetvis Fairtrade, Krav och Ekologiskt i den utsträckning som det är möjligt. Nu ökar även  sortimentet av gröna kläder, kläder av bla. Ekologisk bombull, OCIA sertifierad bambu. På www.gemenskapgrön.se kan man hitta olika designers kollektioner av gröna kläder, de är otroligt fina och av bra kvalite. Bambuu Baby och Green Baby är två märken som har fantastiskt fina barnkläder, ett måste att kolla in!

Denna vecka är vi  barnlösa jag och P, ordet "barnfria" är för positivt betonat för att användas i det här sammanhanget. Vi är barnlösa och saknar såklart lilla tösen otroligt mycket!  Under veckorna har vi dagar där tösen får prata med den/de förälder/na som hon inte är hos och idag var det en "prat dag". Det är jätte mysigt att prata en liten stund och få höra hur glad hon blir, och givetvis blir vi också glada!
Glädjen ett barn ger är obeskrivlig!


Vår vecka

Äntligen är det vår vecka igen, det känns underbart! Alla måndagar när familjen blir hel igen är helt enkelt den bästa av alla måndagar. Tänk att man kan uppskatta en hel vecka med vanliga vardagar så mycket när tösen är här.

Underbart!

Att vara en del av ett barns liv, att leva i en familj, att vara förälder och bonusmamma är underbart. Att vara förälder tillsammans med P är fantastiskt.

Jag bloggar även på familjeliv: http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b123686-1.html


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0