Fyndigt & fiffigt!



För en tid sedan besökte vi en jätte fin secundhand butik för barnkläder! Fyndigt & Fiffigt ligger i Bergsbrunna (Uppsala), & drivs av en småbarns familj. Butiken ligger familjens villas källare som är smakfullt inredd, både mysigt och hemtrevligt. Det finns 2 rum, ett med flickkläder & ett med pojkkläder, sedan ännu ett med ytterkläder, skor & en lekhörna för små shoppare. Kläderna hänger prydligt på galgar, det finns blandade märken både så som PoP, GANT och H&M. 

Liten var med oss & tyckte att det var jätte kul Vi hittade en fin liten sommar klänning från Baby Db



Kika in på deras hemsida, www.fyndigtochfiffigt.se eller besök butiken på Sävja Vråkväg 10 i Bergsbrunna!



Hjälpredaren.



En del dagar hjälper Liten mig att plugga. Hon säger att hon också går "i skolan och skriver", vi sitter bredvid varandra och skriver viktiga saker tillsammans♥ Liten brukar berätta vad hon skriver eller ritar, då skriver jag översättningar med "mina bokstäver" så att vi kan minnas tillsammans vad hennes konstverk betyder! Det är så härligt att höra henne berätta om vad hon skapar, ett nytt och väl använt ord är "faktiskt" eller min favort "...mamma umpe, lyssna noga på mig nu..." och så förklarar hon vad sina krussiduller betyder!




Då och då är det "faktiskt" dags för russin - ätar - paus...
Snart är det måndag igen, Liten måndag! De bästa av alla måndagar!♥


Sallad!



Jag är helt såld på sallad, speciellt med blanspenat och fetaost! Denna lunch är himmlen!





Romansallad, bladspenat, ruccula, fetaost, tomat, rödök, gurka, olivolja, klart!


Varmt & torrt!


Litens nya fodrade regnställ! Av någon anledning älskar hon regnkläder & gummistövlar! Både sina nya & gamla, hon brukar vilja ha på sig sina regnkläder & stövlarna inomhus & vill alltid ha dem på sig till dagis!♥




Bild från stadium.se


för att jag älskar dig



Ord inte räcker till, inget kan förklara, beskriva. Pirr & bubbel i magen, av kärlek & lycka, samma känsla nu som då, första gången, jag vill aldrig glömma. Allt underbara vi upplever tillsammans, jag längtar efter famtiden, älskar samtiden. Jag vet, du vet & det är det viktigaste, att vad vi har ska vi aldrig ta för givet. Livet ligger framför oss, men vi får inte glömma dagarna, nuet. Aldrig kunde jag tro att livet kunde vara så underbart, kärlek utan gränser, nu, föralltid. Lyckan att vara med dig!♥





Det händer fantastiska saker i våra liv just nu, aldrig skulle jag byta detta mot något i världen! Idag hämtar vi liten får förskolan, äntligen, som mitt hjärta längtat! familjen blir hel igen, underbart.



Till P, för att du är allt!



Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

Den här låten vill jag ha på vårt bröllop den dagen vi gifter oss♥

Ett par bilder från helgen



Under helgen har vi gjort en massa mys, vi har haft kalas med barnbord för två, lekt i lekparken, njutit av solen, gått långpromenad och en massa annat härligt!




Liten & farmor pusslar



Liten ville skicka en teckning till bonusmormor & morfar, så vi skrev ett brev, gjorde ett kuvert & gick sedan till brevlådan & postade ett litet brev!



Våren är här, äntligen! Vi njöt av den efterlängtade solen med frukost på (inglasade)ballkongen!


Ett år äldre!




Tack livet för ännu ett år, tack för allt det underbara, för allt jag vill leva för!



"Ja må du leva uti hundrade år..."




Världens bästa födelsedagpressent av världens underbaraste sambo!



Äntligen vår!


Vår! Efter dagens shopping är lilltjejen redo för vattenplölar & lek i blötsnön utan att bli  blöt och kall!
Heja våren! Liten älskar sin nya stövlar, hon ville ha dem i sitt rum & sov till och med med dem när det var dags för eftermiddags vila, jag hörde hur hon klev upp ur sängen & såg sedan att det var stövlarna hon hämtat & lagt bredvid sig i sängen♥





Fodrade gummistövlar



Fodrade galonvantar


Hur?



Jag såg en dokumentär om drogberoende bebisar, gravida narkomaner vars missbruk inte bara skadat deras brn utan också orsakat att de föds beroende! Det var fruktansvärt och jag blev så illa berörd! Små nyfödda spädbarn som låg krampande och skakade, skrek, så små och tunna, inte ett uns fett på kropen! Jag förstår inte hur man kan medvetet skada sitt ofödda barn på det sättet, eller förstår inte dekvinnora att alla droger och/eller alkolen allvarligt skada barnet redan från fosterstadiet?

Att bära ett barn är att bära ett litet mirakel, något man ska vilja skydda från allt som kan vara skadligt! För mig är det ofattbart att kvinnor väljer att snusa, röka eller dricka det där glaset vin som alla säger "inte gör någonting"
Bär man på en så ovärdelig skatt som ett barn förstår jag inte hur man kan våga riskera sitt barns hälsa!
En del gravida säger att längtar efter alkohol, cigaretter, efter att kunna "gå på krogen", i min värld är det ett tecken på att man inte är redo att göra de uppofringar som krävs som förälder. Längtar man redan som gravid efter att få dricka borde tänkt på om man överhuvudtaget borde blivit det...


Lycklig




Tänk att livet skulle bli så fint, att vi skulle få det så bra tillsammans, det pirrar av lycka i mitt hjärta. Just nu känner jag mig bara så tillfreds med allt, underbara fantastiska barn, underbara fantastiska P!
 Det finns inget jag vill förändra, inget jag skulle göra annorlunda, för med oss finns en mening.

Ikväll har vi tittat på kort, vi har ett stort album som Liten älskar att titta i, jag förundras redan hur mycket vi hunnit med sedan våra liv sammanflätades. På albumets insida står "vi dokumenterar vår historia tillsammans, vårt liv", jag tycker det är fint, för tänk så mycket mer vi kommer att hinna med innan
vår historia får sitt slut... Aldrig vill jag missa en minsta sekund, eller ens ett ögonblick av det fantastiska vi skapat och skapar!

 

 


Found it!




Efter att ha givit upp tanken på att hitta ekologiskt smink i butik har jag nu beställt över nätet. På www.softskin.se, ett svenska företag som säljer ekologiskt hudvård, hittade jag bland annat produkter från SANTE.  Jag har inte tidigare testat SANTE så det återstår att se om produkterna lever upp till vad det lovar, men än så länge gillar jag idén med smink baserat på ekologiska råvaror utan parabener & annat gift som inte är bra för huden.






Drömmar om sommar!



Idag väcktes vi av att solen sken in i sovrummet, härliga underbara ljus! Finns det något mer uppiggande än att vakna av solen skiner? Jag låg & fantiserade om sommar, om grönt mjukt gräs under bara fötter, ljummna sommarkvällar, värmade sol mot bar hud & svalkande brisar. Kikade man bara upp mot himmlen idag kunde det varit riktig vår, jag ville ta fram jeansjackan & tygskorna, ta på mig solbrillorna & ta en kaffe på ett uteservering i vårsolen. En snabb titt på termometen - nollgradig - tillbaka till verkligenheten. Jeansjackan & tygskorna får hänga kvar i garderoben ett tag till men solbrillorna ska användas flitigt & symbolisera det första vårtecknet!





Morgonens första solstrålar letar sig in mellan gardinerna...


Planerna med nytt kök förändrar sig & vi har nu bestämt oss för att riva ut hela det gamla köket & sattsa på ett helt nytt. Fortsättning följer, vi får se vart det hela slutar!


Eko nörden fortsätter...



Jag läste en artikel i Aftonbladet om att godis inte är bra för miljön, men hur många kommer sluta köpa godis av den anledningen? Inte många gissar jag tyvärr, men hör & häpna! Det finns nämligen klimatsmart godis! Bland annat ekologisk och fairtrade märkt choklad - kanske inte det störta utbudet, men vad gör man inte- och andra smarriga godsaker från bland annat "Ekorrens ekologiska små godis" & "Ekorrens kex" Det är dessutom tillverkat sverige av ekologiska råvaror! Njut med gott samvete!


Alla 4Kex 1

Små godis!                                     Kex choklad!                            


Artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8640887.ab


RSS 2.0