Midsommartårta i Januari?


Idag hade vi familjefika! Farmor & farfar, bonusmormor & morfar & bonusmorbror kom och fikade med oss på eftermiddagen, Liten & P hade bakat midsommartårta, en ruskigt god lemoncurd tårta med jordgubbar, det smakade verkligen sommar! Det är mysigt att vi umgås alla tillsammans, det gillas! Det var full fart på Liten hela tiden, hon tycker det är jätte kul när far & mor föräldrarna kommer & busar & leker med henne!



Bilden är från Ica.se, tårtan är superlätt att göra och man kan välja att göra en helt hemmagjord variant eller med köpt lemoncurd.

Till middag blev det sushi, vi älskar sushi! Det skulle vi nog äta det flera gånger i veckan om vi kunde! Vi har funderat på att försöka oss på att göra egen någon gång, men tills dess köper vi sushi på favoritstället Hakira. (Alla borde prova Hakria på Kungsgatan!)



Till lördagsmys ikväll, vindruvor och passionsfrukt!


Naturlig hudvård



Jag har en ny favorit, Rapsodine! Inte det mest charmiga namnet på en hudvårdsprodukt men det är svenskt, ekologiskt och miljövänligt!
Produkterna är baserade på rapsolja, råvaran är ekologisk odlat, produkterna är inte djurtestade och företaget har en bra miljöpolicy (den intresserade kan hitta mer information på
www.rapsodine.se)




Minus för att förpackningarna inte är de snyggaste, men som vi alla vet är det innehållet som räknas!
De har alla möjliga olika typer av hudvårdsprodukter, från dag och natt ansisktskrämer till barnväligt badskum, shampoo och kroppslotion.
I like.




Vill ha!





Jag har åter fallit för ett föremål, eller rättare sagt två par undebart snygga skor! Must have för våren 2011! Båda finns på Bianco för 500kr & 700kr. Jennie är kär!








Hemma dag!



Idag är det hemma dag med liten, vi roar oss med att lyssna på bamsesagor, måla med vattenfärg, bygga med duplo och släpa fram nästan alla leksaker hon har! Ni skulle se vår säng, den är invarderad av leksaker! Jag vet inte varför det är så kul att leka där men till och med gunghästen släpades in i sovrummet! 
Liten lagar också all möjlig sorts mat vid sin spis och serverar på tallrikar i hela vardagsrummet. Lek är roligt och spännande, tyvärr det innebär också en hel del städning. Synd att leksakerna inte själva kan plocka ihop sig och hoppa ner i sina lådor, ni vet som jultomtens leksaker i Kalle Anka som alla går ner i säcken själva! Det ni, det skulle vara något det! 

   

Jag funderar på att kidnappa min intet ont vetande P och ta honom med till Ikea senare idag! Vi ska nämligen inhandla lampor, till köket, vardagsrummet och Litens rum. Äntligen, varde ljus!
>AWS23E32WXZZW2SW2SA22QZASA<WWAXDDSZZwAQQ2QAAA1 ( Liten blev visst sugen på att blogga hon med...)

// L & J



Söndag



Lördag och Söndag, 2 dagar, en helg, som varit så där riktigt bra! 2 dagar där vi delat med oss med några av våra hemligheter till famljen! På bloggen får de dock vara hemlighete än så länge, fortsättning följer...

Imorgon är det en underbar måndag, varannan måndag innebär att vi hämtar Liten efter dagis! För en gångs skull har veckan utan Liten gått riktigt fort, kanske för att vi varit så upptagna med våra hemligheter. Det ska bli underbart att hon kommer hem igen, så saknad hon är lilla tösen!



Hemlig, I like.



I veckan gjorde vi något väldigt roligt och idag ska vi göra det igen! (Det där lät en aning tvivelaktigt men jag kan kan försäkra alla om att det är en smått romantisk sak och inget annat!) Men vad det är får en så länge vara en hemlis!


Något som inte alls är en hemlis är att jag ska träffa J idag för en fika! Ensamtid med en tjejkompis över en fika, finns det något bättre en alldeles vanlig torsdag?





Vardags lyx



Vi delar med oss av ännu ett eget komponerat recept som blivit en favorit hemma!

1 stor (2 små) röd lök (krav)
ca: 8 st champinjoner (krav)
140g Kvibille grädd ädel
2 st cremé fraiche (ekologisk från sju gårdar)

Valfri pasta (vi väljer ekologisk från Saltåkvarn)

Koka upp pastan. Hacka och fräs löken och champinjonerna, häll ner cremé fraichen och smält ner osten. Krydda med lite svartpeppar.

Grymt god pastasås på 10 min! Vill man göra en nyttigare variant kan man göra den på en magrare ost och cremé fraiche. Super god, rekomenderas till ostälskare!




Kär!



Kan man vara kär i en pryl? Det kan jag i alla fall vara! Tidigare bloggade jag om de rent ut sagt skitsnygga Bugaboo vagnarna på min familjeliv blogg och jag kan inte sluta tycka att de kanske är de snyggaste designade barnvagnarna som finns! Varför har jag då gått och kärat ner mig i en barnvagn när vi inte har ett barn som behöver en sådan vagn? En bra fråga som jag inte har ett bra svar på. När vi letade ny vagn till Liten snubblade jag över Bugaboo vagnarna och tyckte bara att det var så hemskt fina! Bugaboo Cameleon, jag skulle matstrejka en månad för att äga denna SÅ grymt snygga vagn! Om vi en dag får en bebis så bara måste h*n ha detta rolls royce av barnvagnar. Håller ni inte med mig?





Det finns ungefär 100 olika färgkombinationer att välja bland, det är en kombivagn och bara så jäkla snygg.
MUMS!
 Det måste vara ett kvinnligt fenomen att kära ner sig i prylar, jag har tyvärr en fömåga att göra det samma med skor med hög klack!


Ego boost!




Jag beböver inte träna mig till bättre ett sexliv, en snyggare kropp, bättre kosthållning, ökad mental styrka, förbättrat föräldraskap, ökat tålamod, bättre självkänsla, större  självförtroende, djupare förhållande, en bra jobbform, bättre koncentration eller ett lyckligare liv.
Tack alla diverse livscoacher, inpiratörer, hälsoexperter, livsföreläsare, mentala vägledare, författare, och gurus av alla dess slag, men jag känner mig skapligt nöjd med vad livet format mig till! Fler av oss borde känns oss nöjda med hur vi är istället för att med andras råd och hjälp försöka uppnå en form av personlig perfektion! Njut av livet medan det vara och ta vara på det!




Middags tips!



Pastasås med räkor & broccolie blir det till middag ikväll! Ett eget recept bland många, mums!

Valfri mängd pasta

500g oskalade räkor
3 dl grädde
2 dl broccolie (hackad)
1 gul lök
1 paprika
2 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm salt
1 krm socker
1 lime

Skala räkorna och låt stå. Koka upp pastan. Fräs lök & paprika med vitlök & röd currypasta, häll över grädden & smula över buljongtärningen. Häll över broccolin och salta. Koka upp så att broccolin mjuknar, krydda med salt & socker. Servera pasta såsen med pastan & pressa lime saft över, klart! Vill man göra en fettsnål variant kan man såklart byta ut grädden mot matlagningsgrädde.




Blomma!




Idag fick jag blommor av P! Liljor närmare bestämt som råkar vara min älsklingsblomma! Jag tycker att de är helt fantastiskt vackra och enligt min åsikt - vilken nämligen skilja sig från andras, gällande denna blomma- själv anser jag doftar väldigt gott! Min bror där emot tycker att de luktar katt kiss, som tur är slipper han bo här och besväras av doften (inte hade jag helle tyckt att det var så angeläget med blommor som luktade kiss, men det gör de inte!). Ni som inte vet hur liljor doftar, ni får helt enkelt skaffa er en egen uppfattning, I love them!

Varför fick jag då blommor? Inte hade jag vart särskilt snäll eller så, inte mer änvanligt vill säga, men vi hade nämligen en liten sak att fira. Man kan fira stora och små saker och får man blommor då och då har man ju ännu en anledning till att fira stort som smått! Jag tror liten inspirerades av att P kom hem med en överasskning för under kvällen kom hon med "pressenter", som hon "byggt själv i sitt rum". Det var höga legostaplar, torn om man så vill! Väldigt fina!





Lija!


Hur i hela friden...



Idag har vi lekt med J och stora T, det var roligt! Vi lyckades förvandla en annars rätt kort promenad till ett 2 timmar äventyr där vi lyckades med konsten att gå mer eller mindre vilse i ett bostadsområde. Hur vi det hela gick till fattar jag inte riktigt, det måste varit ett utmattningsyndrom från mig och J när vi slet med att dra barnen på pulka på super sandade gångbanor (och ja, pulkorna gick sönder...). Vi kom i alla fall fram och väl där var det redan dags att gå hem igen, vi hälsade på djuren och barnen var glada.


Idag har Liten lagat en smörgås till mig och P, har ni sett så smarrig den ser ut? Till serverades vatten sa hon, mumsfillibabba för tyg smörgåsen!


                       


Nu syns det dåligt men det är både "ägg, paprika, ost, bacon & sallad" på smörgåsen, det ni!



Tokiga, underbara barn!



Ikväll fick Liten för sig att hon inte ville sova. Hon skrek inte, grät inte, protesterade inte, nej först så låg hon med sin sänglampa tänd trots att vi släckt den när vi nattade henne, sedan tassade hon upp och stod med sin blöja i handen och bad mig ta på den igen, lilltossan hade dock gjort sig besväret att ta av och på sig sina pyjamasbyxor-som dessutom hamnat ut och in. Som tur är är Liten inte alls svår att lägga och hon somnade snart om. De allra flesta kvällar pussar vi godnatt, säger "jag älskar dig" och släcker lampan och så sover lilla sessan! Bortskämda är vi allt för lillan sover tills vi väcker henne på morgonen, hon tassar in till oss på morgontimmarna och fortsätter sin skönhetssömn mellan oss tills klockan ringer. Det är det bästa av allt, att börja dagen med de två finaste älsklingarna som finns♥





Lördag!



Idag har vi haft en sån där dag som bara varit riktigt, riktigt bra! Vi var hos bonus mormor och morfar hela dagen och åkt pulka. Liten och jag åkte ett par vändor i backen tills hon tyckte att det var roligare att springa ner för backen, jag skulle åka pulka efter sa hon och så skulle jag ropa "vänta påmig", det sistnämda tyckte hon var hysterisk kul och skrattade så hon knappt kunde springa! När vi åkt så mycket att vi inte orkade mer gick vi in och bakde en kaka, det var smarrigt. Liten är en rikigt mästerkock, något hon helt klart har efter sin pappa.

Kvällen spenderade vi med vänner och "lilla bebisen" som liten säger, vi åt tacos och låg på soffan med stoda magar efter middagen. Liten låg under babygymmet, det såg rätt kul ut när hon knölade in sig där under och lekte med figurerna som hängde ner över hennes ansikte.

När vi kom hem och satt vi och myste i soffan, det är det härligste som finns att bara sitt och kramas med världens finaste lilla tjej och världens bästa sambo!♥


Bubbelbad!



Bubbelbad, det absolut bästa som finns! P och liten startade dagen med ett mysigt bad, jag önskar att vi hade ett sånt rikigt stort badkar så att vi alla fick plats!





Simply the best



Jag har världens bästa sambo! Igår överaskade P mig med hembakade biskvier när jag kom hem efter jobbet! Mums, biskvier är mina favorit bakelser, eller klassas de som kakor? Hur som, goda var de!





Idag har varit en väldigt bra dag! Jag väcktes av mina älsklingar av att  de pussa på mig, det var ett världigt mysigt sätt att vakna upp på! Sedan badade vi bubbelbad och nu har vi precis kommit in från pulkabacken! Pulkaåk med familjen R var kul!



Jag gillar



Jag gillar hemligheter, stora som små, visserligen bara bra, fina hemligeheter som känns bra att dela med sig av med vissa. Liten övar sig ibland på att förstå sig på vad hemligheter är för något, men hon har inte riktigt förstått att man inte ska berätta för någon annan ännu. Ibland har vi hemligheter för P men sen kläcker hon ur sig så snart han frågar vad vi har hemlisar om...Hemlis, hemlis!

 

 


Back to reality



Vi åkte bort över nyår, inte långt men tillräckligt. Vi hade ett jätte roligt nyår och Liten var till och med vaken över tolvslaget! Hon skålade i saft och vi stora i Champange. Medan vi var borta hittade vi på en massa roliga saker, bland annat hälsade vi på kompisar och Liten fick rida en liten shetlandsponny. Hon red själv medan vi höll i henne, och hon tordes till och med trava!
Modigt♥

Jag ser fram emot 2011, det är ett år som jag redan nu vet kommer innehålla både underbara saker och mindre roliga, but stil, 2011 är vårt år!


RSS 2.0