Några bitar dansk tradition



En knäckig variant på pepparkakor, ett danskt arv från min familj. Super goda!

Brune kager
(Bruna kakor)

250g smör
200g socker
1,5dl mörk sirap
8dl vetemjöl
2tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1tsk mald ingefära
1tsk malda pomerans skal
50g fint hackad mandel (kan uteslutas)

Värm smör, sirap & socker tills att det börjar koka. Blanda ner kryddorna & mandeln. Låt massan kylas ner i en bunke, blanda sedan ner mjölet. Forma degen till rullar (rör) & låt stå över natten (ej i kylskåp). Skär rullarna i tunna bitar, ca: ½ cm & lägg på en ugnsplåt. Grädda i 175 grader i 6 min. Låt svalna och njut!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0